39 Basamak: Ekibi topladılar!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

fft107_mf7045324 Dokuz sene önce Kenter Tiyatrosu bünyesinde sahnelenen, Alfred Hitchcock’un aynı adlı filminden sahneye uyarlanan ’39 Basamak’ kadrosu ekibi topladı, oyunu yeniden çalıştı ve şimdi seyirci karşısına çıkmaya hazır… Dokuz sene önce olduğu gibi yine Mehmet Birikiye’nin yönetiminde sahnelenecek olan ’39 Basamak’ta oyunun eski kadrosundan Demet Evgar, Engin Hepileri ve Okan Yalabık yer alırken, Hakan Gerçek’in yerini Bülent Şakrak almış. Oyun 18 Şubat’ta Zorlu PSM Drama Sahnesi’nde sahnelenmeye başlayacak.
Korku, gerilim ve komediyi büyülü bir formülle buluşturan, sinemanın dahi yönetmeni Alfred Hitchcock’un 1935’te beyazperdeye taşıdığı ’39 Basamak’ Türkçeye Mehmet Ergen tarafından kazandırıldı.
’39 Basamak’ ekibinin yeni oluşumu ‘Müşterek’in yapımcılığında hazırlanan oyun Tiyatro.iN ve Pangar Tiyatro’nun da desteğini aldı.

’39 Basamak’ın konusu kısaca şöyle:

1935 Ağustos’u, Richard Hannay (Engin Hepileri), can sıkıntısını dağıtmak üzere bir tiyatro oyununa gitmeye karar verir. Hannay, o gece tiyatroda gizemli güzel Annabella’yla (Demet Evgar) tanışır ve kendini Londra’dan İskoçya’ya uzanan çok komik ve heyecanlı bir casusluk serüveninin ortasında bulur. Bu serüvende ise onlara pek çok rolle karşımıza çıkan soytarılar (Okan Yalabık ve Bülent Şakrak) eşlik ediyor.

Alfred Hitchcock, John Buchan’ın ’39 Basamak’ adlı romanını filme çekerken bu gerilim romanının heyecan yüklü atmosferine, incelikli ama geri planda duran bir mizah dozu da eklemiş. Patrick Barlow ise ’39 Basamak’ı tiyatroya uyarlarken bu mizah anlayışını alabildiğine öne çıkarıp gerilim atmosferinin çevrelediği alabildiğine çılgın bir komedinin izini sürüyor.

’39 Basamak’ 18 ve 19 Şubat’ta saat 20.30’da Zorlu PSM Drama Sahnesi’nde olacak.
Biletler Biletix, Zorlucenterpsm.com ve Zorlu PSM gişelerinde.

 Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.