Anadolu’da Çocuklar İçin Barış Oyunları

Pinterest LinkedIn Tumblr +

43705Son yıllarda, tiyatro dünyasında klasikleşmiş yerli yabancı oyunları sahneye koyan Sivas Devlet Tiyatrosu (SDT), şehrin kültürel hayatının belirleyici rolünü üslenmiş durumda.
Her tiyatro sezonunda sanatsal ve oyunculuk açıdan önemli oyunlar sahneleyen SDT, barış, cinsiyet eşitliği, toplumsal yaşam kültürü gibi konuları içeren çocuk oyunlarını sahneleyerek, hem çocukları tiyatroyla tanıştırıp, sevdirirken hem de oyunlarla verdiği mesaj ile çocukların eğitimine katkı sağlıyor.
Sayısal verilere göre son 4 yılda 27 bin çocuğa perde açan SDT, Sivas il sınırlarında var olan çocuk seyircilerin yanında iç Anadolu’nun çeşitli illerinde yaşayan çocuklalar da buluşuyor.

SDT, çoğu zaman olumsuz hava koşulları veya ekonomik nedenlerden dolayı bulunduğu ilçelerden çıkamayan çocuklara ulaşıp, ücretsiz oyun sahneliyor.
Her yıl yeni oyunla çocukları buluşturmayı amaçlayan SDT, bu yıl çocuklara sahneyi bir ilkle açtı. SDT, Grımm Kardeşler’ in kaleme aldığı, “Bremen Mızıkacıları” adlı çocuk oyununu, Muppet Show olarak tabir edilen kuklalar ekseninde geliştirilmiş olan televizyon şovunun ilk kez tiyatro sahnesine uyarladı.
İlk kez 16 Aralık’ta perdelerini çocuklara açan, “Bremen Mızıkacıları” adlı çocuk oyununu, her Çarşamba günü saat 10:30 ‘da Sivas Atatürk Kültür Merkezi Sahnesinde çocuk seyircileriyle buluşuyor.

Evrensel

Paylaş.

Yanıtla