Artvin Belediyesi Tiyatro Topluluğu Kuruldu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

artvin haberArtvin Belediyesi Öztürk Serengil Sahnesi Tiyatro Topluluğu eğitimlerine devam ediyor. Artvin Belediyesi tarafından kurulan Artvinli ünlü Türk sinema oyuncusu ve komedyen Öztürk Serengil’in isminin verildiği yaklaşık 30 kişiden oluşan tiyatro topluğu üyeleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Sanat Koordinatörü Müdür Yardımcısı, Tiyatro ve Televizyon oyuncusu Mehmet Karaosmanoğlu’ndan bir hafta boyunca eğitim aldı.

Artvin Belediyesi Öztürk Serengil Sahnesi Tiyatro Topluluğu ekibi, jest, mimik, beden dili, pantomim, doğaçlama, diyafram ve diksiyon gibi konularda eğitimler alarak düzenli tiyatro etkinlikleri gerçekleştirecek.

7 Mart Artvin’in Kurtuluş gününde sahnelenecek olan “Çoruh Kahramanları” piyes çalışmaları Artvin Belediyesi Nikah Salonunda devam ediyor. Artvin Belediyesinin hazırladığı 7 Mart kutlama programlarında Öztürk Serengil Sahnesi Tiyatro Topluluğu iki oyunla seyircinin karşısına çıkacak.
Tiyatro Topluluğunun eğitimleri hakkında eğitmenlerden bilgi alan Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Kültür ve sanat şehri olan kentimizin sanat açısından bir eksiğini daha gidermek için adım attık. Tiyatro topluluğumuzla şehrimizde yaşayan vatandaşlarımıza sanatı toplumla özdeşleştirip toplumun sevincine hüznüne ortak olma gayesini arzuluyoruz. Eğitimlerde özümüzden, kültürümüzden, tarihimizden kopmayarak, değerlerimize sahip çıkan oyunlara yer veriliyor. İlk sahnemiz 7 Mart günü oynanacak. Sonrasında özel gün ve gecelere yönelik oyunlarla tiyatro ekibimiz seyircisi ile buluşmaya devam edecek” dedi.

Milliyet

Paylaş.

Yanıtla