Asem Aydınlıları Tiyatro İle Buluşturuyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

FB_IMG_14553852109132Mimesis Haber/ Aydın Sanat Etkinlikleri Merkezi (ASEM) Tiyatrosu iki farklı oyun ile Aydın’lı tiyatro severleri  Türkiye’nin en önemli tiyatro ekiplerinden birisi olan MASK-KARA TİYATROSU ile buluşturmaya hazırlanıyor.

EĞLENCE DÜNYASI (HARİKALAR SİRKİ)

Senaryosu ve Yönetmenliğini Oyuncu/Yönetmen Halit Karaata’nın yapmış olduğu Eğlence Dünyası (Harikalar Sirki) adlı çocuk oyunu 3 Mart (Perşembe) günü  AYDIN ŞÜKRAN GÜNGÖR sahnesinde  saat 10.00-11.00-13.30.-15.00  seansaları ile  Aydın’lı çocuklarla buluşucak.

GÜNE BAKAN CAM KIRIKLARI

3 Mart (perşembe) günü akşam saat 20:00’de Aydın’lı yetişkinler ile buluşacak olan Usta yazar Mehmet BAYDUR’un kaleme almış olduğu GÜNE BAKAN CAM KIRIKLARI oyunu’nun yönetmenliğinide şu sıralar Aşk Yeniden dizisinde ”Deli Şevket” karakterine can veren usta oyuncu Tamer LEVENT üstlenmiş durumda.

OYUNLAR HAKKINDA

EĞLENCE DÜNYASI (HARİKALAR SİRKİ)
Müzikli danslı animasyonlu oyun.
Yazan/Yöneten: Halit Karaata

Dodi ve Bodi,bir sirk işletmektedirler. Ancak bu sirk oldukça yoksul bir sirktir ve tüm personeli bu iki kafadardan oluşmaktadır. Hodi ve Bodi,sirklerinin yoksulluğunu seyircilere belli etmemek için her gösteride üstün bir gayret göstermekte ve kılıktan kılığa girerek tüm gösterilerin birden altından kalkmaya çalışmaktadırlar. Bu gayrete rağmen işler iyi gitmemektedir fakat. Jonglörlükten ip cambazlığına,palyaçoluktan aslan terbiyeciliğine, sihirbazlığa,palyaçoluğa kadar tüm gösterileri kendi başlarına halletmeye çalışan kahramanlarımız gerek yorgunluktan gerek marifetsizlikten gösterileri berbat etmekte ve gün geçtikçe seyirci kaybetmektedirler.Bir gün sirke sihirbazlığa hevesli Hobodi,adlı bir çocuk çıkagelir.Hobodi,sihirbazlık öğrenmek ve sirk dünyasının bir elemanı olmak için oldukça heveslidir ve bu işi öğrenmek adına boğaz tokluğuna çalışmaya dahi razıdır. Bodi,bu talebi sevinçle karşılar. Hodi ise doyurulacak bir boğazın dahi işleri iyice bozacağını söyleyerek bu işe karşı çıkar. Hobodi boynu bükük geri dönmek üzeredir ki Bodi,Hodi’yi Hobodi’den gizlediği bir anlaşmayla çocuğun sirkte kalması için ikna eder. Bodi,yemeğini Hobodi ile paylaşacak ve bu sayede bir boğaz masrafı daha eklenmeyecektir bütçeye. Hobodi,hevesle ve gayretle çalışmaya başlar. Ancak sihirbazlık gösterilerini bir türlü becerememektedir. Bir süre sonra Hobodi,Bodi’nin kendisinin sirkte kalması adına yemeğini kendisiyle paylaşma fedakârlığında bulunduğunu bir tesadüf sonucu öğrenir. Vicdan azabına kapılıp sirkten ayrılmaya karar verir. Bodi,bunu anlar ve onu durdurur. Hobodi’ye kendisinin yaptığı fedakârlığı ödeştirmenin tek yolunun kaçmak değil daha çok çalışıp gösteriyi başarmak olduğunu söyleyerek onu kalmaya ikna eder. Hobodi,kalır ve pes etmeyip daha çok çalışarak başarılı bir sihirbazlık gösterisi yapmayı başarır sonunda. Bu başarı aynı zamanda sirki de üne kavuşturacak ve işlerin yoluna girmesini sağlayacaktır.

MASK-KARA TİYATROSU’NDAN “GÜNE BAKAN CAM KIRIKLARI”

Nazif Uslu tarafından 1994’te kurulan Mask-Kara Tiyatrosu kuruluşundan bu yana alternatif bir tiyatro duruşundan vazgeçmiyor. Bu sezon sahneye koyduğu ”Güne Bakan Cam Kırıkları ” adlı oyunla muhalif tavrını sürdürmeye devam ediyor.

”Güne Bakan Cam Kırıkları” İki Perde – Kara Mizah – 90 Dakika Yaşamın anlamını aramak için bir parka gider miyiz? Mask-Kara Tiyatrosu 23. yılında “GÜNE BAKAN CAM KIRIKLARI” ile seyircisini selamlıyor! Usta yazar Memet Baydur’un zekice ördüğü diyaloglar, kadın- erkek ilişkileri temelinden, yalan, doğru, aile, yalnızlık, acı gibi kavramları tekrar düşündürerek ezberlerimizin bozulmasını sağlıyor.Memet BAYDUR’UN 1996 yılında kaleme aldığı oyun, oğlu öldürülen ADAM’ın gittiği parkta, kitap okumak için gelmiş bir KADIN ile karşılaşmasıyla başlar; iki yalnız insanın, yalnızlığı kırmak ve iç hesaplaşmalarını yapmak için farketmeden başladıkları “oyun” ile devam eder. Yalanlar, gülümseyişler, gözyaşları ve doğrularla bezenmiş bu “oyun” KADIN ve ERKEK’i, değiştirip dönüştürürken, yaşanılan sürprizlerle, izleyicinin de tanımladığı anlamları sorgulamasını sağlar… ve ortaya “paylaşılan yalnızlıklar” (mı) çıkar?Nazım Hikmet’den Pablo Picasso’ya, YuriGagarin’den, Marie Bell’e kadar, birçok renkli kişilikle süslenmiş olan oyun; usta bir yorum, yüksek oyunculuk performansı, sürprizlerle süslenmiş ışık, efekt ve dekor uygulaması ile 2015-2016 sanat yılında seyirci karşısına çıkıyor!

Yazan: Memet Baydur,
Yöneten: Tamer Levent
Yön: Yrd: Bülent Arslan, Efekt: HalitTümkan, Dekor Kostüm: Nurhan Uslu
Genel Sanat Yönetmeni: Nazif USLU
Genel Koordinatör: Kamil ÇoşkunÇetinalp
Oyuncular: Halit Karaata – Ayşe Taştemel
Yapımcı: Nurhan USLU

Aydın Sanat Etkinlikleri Merkezi Derneği (ASEM) başkanı, Ali Aslan, Aydınlı tiyatro severlere şu açıklamalarda bulundu: “Asem derneği olarak, gerek kendi ürettiğimiz oyunlarla, gerekse de ülkemizin değerli tiyatro ekiplerinin gösterilerine verdiğimiz destekle Aydınlı sanat severleri tiyatroyla buluşturma yolculuğumuza aralıksız bir şekilde devam ediyoruz. Mask-Kara Tiyatrosu’nun gerek çocuk oyunlarıyla gerekse de yetişkin oyunlarıyla adından söz ettiren bir tiyatro ekibi. Değerli tiyatro ustalarımızı, Aydın’da ağırlayacak olmaktan dolayı çok mutluyuz. Aydınlı tiyatro severlerinde bizi yine yalnız bırakmayacaklarını biliyorum”

BİLET SATIŞ NOKTALARI
SILA KİTABEVİ (Bulvar ŞB Emniyet ECZ SOKAĞI)
0256 212 13 49
SILA KİTABEVİ (GENÇLİK CAD)
0256 212 56 52

Büşra Elmaskaya/ Tiyaro Gazetesi

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.