Barış İçin Sesler Bir Arada

Pinterest LinkedIn Tumblr +

baris-icin-herkes‘‘Bu suça ortak olmayacağız’’ başlıklı bildiriyi imzaladıkları için soruşturmalara ve linç kampanyalarına maruz kalan akademisyenlere destek vermek ve savaşa karşı çıkan sesi büyütmek için toplumun çeşitli kesimlerinden barış inisiyatifleri ‘‘Barış için herkes’’ adı altında 10 Şubat akşamı Şişli Kent Kültür Merkezine büyük bir katılımla geldi.

Barış için tiyatrocular adına konuşan Defne Halman, ‘’bu coğrafyanın vicdanlı insanları yüz yıldır barış ve huzur istiyor” dedi. Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu’ndan dansçılar gösterisiyle, Kardeş Türküler ise dinletisiyle katıldı.

Barış için sinemacıların hazırladığı sinevizyonda, Diyarbakır’daki bombalı saldırıdan sokağa çıkma yasaklarına kadar yaşanan savaş sürecininin görüntüleri yer aldı.

Akademisyenlerin hazırlamış olduğu ‘’akademisyenler ne yapar?’’ adlı video ile üniversitelerin özgür bırakılması gerektiği ve akademisyenlerin olumsuz durumlarda yetkilileri uyarmak, eleştirmek, doğru yolu göstermek gibi sorumluluklara sahip oldukları vurgulandı. Barış için akademisyenlerden Begüm Başdaş ‘’Biz de artık barış için işsizler inisiyatifine dahiliz. En büyük inisiyatif bu olacak.’’ dedi. Ardından Noam Chomsky, Arundhati Roy ve Judith Butler’ın dayanışma ve destek mesajlarına yer verildi.

Barış için gazeteciler, sokağa çıkma yasağının uygulandığı ve çatışmalı sürecin etkilerinin sürdüğü bölgelerde zor koşullarda görev yapan meslektaşlarıyla dayanışmak için örgütledikleri Haber Nöbeti’ni hatırlatıp destek çağrısı yaptı.

Foruma Barış için akademisyenler, Barış için engelliler, Barış için tiyatrocular, Barış için edebiyatçılar, Barış için sinemacılar, Barış için LİSTAK, Barış için LGBTİ, Barış için gazeteciler, Barış için hukukçular, Barış için sağlıkçılar, Barış için kadın girişimi, Barış için çocuklar, Barış için eczacılar, Barış için tribünler, Barış için emekliler, Barış için sendikacılar, Barış için öğrenciler, Barış için turist rehberleri, Barış için Beyaz bayrak inisiyatifi, Barış için mali müşavirler katılıp destek ve görüşlerini paylaştılar.

Etkinlik sırasında gösterilen “Akademisyenler ne yapar?” adlı video:

Akademisyen ne yapar? paylaşan: imctv

 

Eray Mungan / Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla