Bebek Bezi ya da Kadayıf Karşılığında Oyun İzle

Pinterest LinkedIn Tumblr +

kara kabareKara Kabare Tiyatro Topluluğu yeni oyunları ‘Kamamber’e gelecek izleyiciden bilet karşılığı para yerine bir ‘armağan’ talep ediyor. Oyunu izlemek isteyenlerin tek yapması gereken karakabare@blogspot.com.tr adresinde yayımlanacak ihtiyaç listesinden dilediklerini seçerek oyuna rezervasyon yapmaları. Yani 200 gram hurma, altı çizilerek okunmuş bir sosyoloji kitabı, bir saat şan dersi, saksı çiçeği, başka bir oyuna bilet ya da bebek bezi armağan ederek oyunu izlemek mümkün. Oyuna parayla bilet almak isteyenler için ise 20 ile 50 lira arasındaki bilet seçeneklerinden birini seçerek gişede ödeme yapmak mümkün.

DÖRT KADINDAN KARA MİZAH

Erotik, politik, müzikli bir kara mizah örneği olan Kamamber, şubat boyunca her salı 20.30’da Beyoğlu’ndaki Maya Sahnesi’nde seyirci karşısına çıkıyor.
Şirvan Akan’ın yazıp yönettiği ‘Kamamber’, içinde bulundukları dünyada var olmaya çalışan dört kadının hikâyesini anlatıyor. Oyun cinsellik, cinsel şiddet, ruhsallık ve özgürlük konularına karanlık bir mizahla değiniyor. Metin ve hareket düzeninden ses tasarımına kadınlar tarafından üretilen oyunda Burcu Halaçoğlu, Defne Koldaş, Nilay Erdönmez ve Selin Zafertepe rol alıyor. 70 dakika süren oyunun besteleri ise Gözde Berberoğlu Özen’e ait.

ARMAĞAN EKONOMİSİ

Topluluk ‘armağan ekonomisi’ olarak adlandırdıkları bu alternatif sistemi şu sözlerle açıklıyor:
“Paraya hepimizin ihtiyacı var. Ama ‘gerçekte’ paranın alacağı şeye ihtiyacımız var.
Oyunumuzu seyirciyle araya giren üçüncü taraflar aracılığıyla değil de ekip olarak kalplerimize dönüp bulduğumuz kendi ‘gerçek ihtiyaçlarımızdan’ oluşan bu liste yoluyla paylaşmaya karar verdik. Her oyun için güncellenecek olan bu listeyi blogumuzun ana sayfasında veya Facebook sayfamızda bulabilir, her salı oynanacak ‘Kamamber’i izlemek için ne vermek istediğinizi işaretleyebilirsiniz. Böylece 200 gram hurma, 1 saat şan dersi, bir adet altı çizilerek okunmuş bir sosyoloji kitabı, bir atkı veya 30 dakika oyun eleştirisi vererek, bir tiyatro oyunu izleyebilirsiniz.
Parayı kötülemeye çalışmıyoruz. Dürüst ve samimi bir bakışla, nakit paraya da bugün için ihtiyacımız olduğunu görüyoruz. bunun için listemizde para seçeneğini de ekledik.
Amacımız ihtiyaçlarımıza kolay yolla ulaşmak değil. Sadece yeni bir ekonomi modeli deneyimlemek. O yüzden gönlünüzden armağan vermek kopuyorsa, sizi bu armağan karşılığında mutlaka oyunu izlemeye davet ediyoruz.
Bilet almak için: karakabare@blogspot.com.tr

Radikal

Paylaş.

Yanıtla