‘Cimri’yi Yönettim Çünkü Günümüzü Anlatıyor’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

bicerOyuncu Tansu Biçer, Semaver Kumpanya’da bu sezon Moliere’in klasik eseri Cimri’yi sahneye uyarlıyor. İlk kez bir tiyatro oyunu yöneten Biçer, Cimri için “Bugünkü birçok çağdaş metinden daha fazla günümüzü anlattığını düşünüyorum.” diyor.

Cimri’yi yönetmeye nasıl karar verdiniz?

Aslına bakarsanız Işıl Kasapoğlu ile Serkan Keskin’in kararıydı. Bana ‘Cimri’yi yönetmek ister misin?’ diye sordular. Ben de bir kez daha okudum. Bir klasik olduğu için ürkütücü gelebilir. İnsan ilk kez bir oyun yöneteceği zaman gidip  Cimri’yi mi yönetir, diyebilirsiniz. Birçoğu da demiştir. Neden daha çağdaş bir şey yapılmıyor, diye soruluyor. Ama ben Cimri’yi okuduğum zaman bugünkü birçok çağdaş metinden daha fazla günümüzü anlattığını düşünüyorum.

İlk kez bir tiyatro oyununu yönettiniz. Hazırlık süreci nasıl geçti?

Heyecanlı ve tedirgin ediciydi. İşin içinde amatör bir yaklaşım olduğu için rejiden daha çok oyunculuğu önemsedim. Bana sorsanız çıkıp boş sahnede de oynanır bir oyun, en azından oyuncu olduğum için böyle düşünüyorum. Tabii ki anlatacak, destekleyecek bir şeyler olmalı ama özellikle bir reji ve dekor yapılmalı diye düşünmüyorum. Bu anlamda kafam rahattı. Orada reji deneyimi olan arkadaşlarım vardı, onlara güvendim.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.