Edirne’de Tiyatro İptal Çünkü Bilet Satacak Eleman Yok

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Devlet-Tiyatroları“Bilet satacak eleman bulamadık” bahanesiyle tiyatro oyunu iptal edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan, bilet satacak eleman sıkıntısı nedeniyle İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun Edirne gösterimini iptal etmesine tepki göstererek konuyu Meclis gündemine taşıdı.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, İstanbul Devlet Tiyatrosunun şubat ayında Edirne’de sahneleyeceği iki oyunu Edirne Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile kurum arasında bilet satacak elaman bulunamaması gerekçesiyle iptal edildiğini açıklayarak, “Edirnelilerimizin tiyatro izlemesini çok komik bir gerekçe ile engellediler” diye konuştu.

Erdin Bircan, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’a bir soru önergesi vererek tiyatronun iptal edilmesini sordu. Bircan önerge gerekçesinde İstanbul Devlet Tiyatrosunun ‘Tersine Dünya’ ve ‘Barış Gezegeni’ oyunları şubat ayında Edirne’de sahneleneceği planlanmasına rağmen, İstanbul Devlet Tiyatrosu, Edirne Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden bilet satacak ve reklam çalışması yapacak personel tahsis etmesini istediğini kaydederek, Edirne Kültür ve Turizm Müdürlüğü de İstanbul Devlet Tiyatrosu’na cevaben yeterli personeli olmadığını ve bu işleri yapacak personelin kendileri tarafından gönderilmesini talep ettiğini ifade etti. “İstanbul Devlet Tiyatrosu Sanat Teknik Müdür Yardımcısı Enver Başar imzalı Edirne Valiliği’ne gönderilen resmi yazı ile her iki oyunun da bilet satacak, reklam yapacak personel olmadığı için iki tiyatronun Edirne turnesinin iptal edildiği bildirilmiştir” diyen Bircan, daha önceki temsillerde Edirne’ye gelen tiyatro oyunlarının duyuru ve bilet satışlarının, Edirne Kültür ve Turizm Müdürlüğü personelince Devecihan Kültür Merkezi’nde yapıldığı hatırlattı.

Bircan soru önergesinde,

“- Bu iddialar doğru mudur? Edirne Kültür Turizm İl Müdürlüğü, İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun talebi doğrultusunda tiyatro için neden personel tahsis etmemiştir?

– Daha önce kaç kere Edirne’ye Devlet Tiyatrosunun gösterimleri olmuştur? Bu gösterimlerde bilet satışı ve reklam çalışması için hangi kurum tarafından personel görevlendirilmiştir?

– Devlet Tiyatrosu olmayan illere son 15 yılda yıllar ve şehirle itibari ile hangi oyunlar turneye gitmiştir? Kaç gösterim yapılmıştır?

– Söylediği gibi personel yokluğu nedeniyle tiyatro gösterimi iptal edildiyse, Edirne Kültür Turizm İl Müdürlüğü ve/ veya İstanbul Devlet Tiyatrosu diğer kamu kurum ve kuruluşlardan personel isteme yoluna neden gitmemiştir?

– Devlet Tiyatrosu’nun olmadığı Edirne’de Edirnelilerin tiyatro ile buluşmasının bu kadar basit nedenlerle engellenmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

– Turne yapılan başka illerde de bu gerekçe ile iptal edilen temsiller var mıdır?” sorularını yöneltti.

CHP’li Bircan, “Devlet Tiyatrosu olmayan ilimde 2 temsilin hemşehrilerimle buluşması çok önemliydi. Bunun için tiyatro oyuncuları, sahne her şey bulunuyor, bilet satacak eleman bulunmuyor. Böyle sudan bir sebeple tiyatroların iptal edilmesi Edirnelilerimize yapılmış büyük bir haksızlıktır. İl Müdürlüğü veya Devlet Tiyatrosu Belediyeden personel istese, Valilikten personel istese anında çözüm bulunurdu” dedi.

Gerçek Gündem

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.