Fehim Paşa Konağı’nın Galası Yapıldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

fehim paşa konağıMimesis Haber / İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın yeni oyunlarından Fehim Paşa Konağı’nın galası 8 Şubat Pazartesi gecesi Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleştirildi.

Turgut Özakman’ın yazdığı, Kemal Kocatürk’ün yönettiği oyunun galasına; Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, Handan Ertuğrul, Ayşe Erbulak, Hayati Asılyazıcı, Celile Toyon, Esin Eden, Ömür Sabuncuoğlu, Emel Göksu’nun da içinde bulunduğu birçok sanatçı, gazeteci, eleştirmen, akademisyen ve bürokrat katıldı.

Oyunun sonunda sahneye çıkarak oyun ekibiyle seyircileri selamlayan Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, başta oyunun yönetmeni Kemal Kocatürk olmak üzere oyunda emeği geçen herkese teşekkür etti.
Turgut Özakman’a 1979 yılında Büyük Ödül kazandıran Fehim Paşa Konağı, 1908 yılında, 2. Meşrutiyetin arifesinde, Abdülhamit’in İstibdadının son dönemlerinde geçer. Eski Kabadayı Rasim Baba’nın oğlu Yusuf gölge oyunuyla ilgilenmektedir. Bu durum Rasim Babayı rahatsız etmektedir. Oğlunun da kendisi gibi Fehim Paşa’ya bağlı ünlü bir kabadayı olmasını isteyen Rasim Baba, oğlunu Fehim Paşa’nın konağına götürür. Fakat Yusuf’un karagöz oynatıcısı olduğu öğrenilince, Rasim baba büyük bir hayal kırıklığı yaşar. Oğlu Yusuf, konaktaki kadınları eğlendirmek için bizzat Fehim Paşa tarafından gölge oyuncusu olarak görevlendirilir. Bir de üstüne Yusuf, Fehim Paşa’nın kızına âşık olunca büyük siyasi karışıklıkların, iktidar kavgalarının ortasında eğlenceli bir olaylar dizisi gelişir. Oyunda; Ali Karagöz, Bahtiyar Engin, Cihan Kurtaran, Çağatay Palabıyık, Gülsün Odabaş, Hamit Erentürk, Murat Ozan, Murat Üzen, Nazan Yatgın Palabıyık, Nevzat Çankara, Orhan Hızlı, Pelin Budak, Pınar Demiral, Selçuk Soğukçay , Serkan Bacak, Volkan Ayhan ve Zeynep Ceren Gedikali

Paylaş.

Yanıtla