İstanbul Caz Festivali Genç Cazcıları Çağırıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

43897İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından temmuz ayında gerçekleştirilecek 23. İstanbul Caz Festivali, genç caz müzisyenlerini festivalde sahne almaya davet ediyor.

İstanbul Caz Festivali kapsamında bu yıl 14. kez düzenlenen Genç Caz konserleri için başvurular başladı. Türkiye’de amatör veya yarı profesyonel olarak müzikle ilgilenen genç müzisyen ve toplulukların festival programında yer alabilecekleri bir platform oluşturan Genç Caz, onları teşvik etmeyi ve profesyonel müzik dünyasına hazırlamayı amaçlıyor. Genç Caz’a katılmak isteyen müzisyenler ve topluluklar başvurularını iksv.org/genccaz adresinde yer alan online başvuru formunu doldurarak yapabilirler. Başvuru formu, dosyaları içeren link ile beraber en geç 8 Nisan saat 17.00’ye kadar gönderilmelidir.

Genç müzisyenler seçmelere klasik ya da çağdaş caz türlerinde çalışmaların yanı sıra, fusion caz, rock caz, funk caz, latin caz, pop caz, acid caz, blues, soul, R&B, elektronik caz ve benzeri tarzlardaki demoları ile katılabiliyor. Repertuvar, adayların kendi özgün bestelerinin yanı sıra caz standartlarının veya başka parçaların yorumlarından da oluşabilir. Genç Caz’a profesyonel bir albüm yayımlamamış ve müzisyenleri 30 yaşın altında olan topluluklar başvurabiliyor.

KAZANANLAR PARKLARDA CAZ KONSERİ VERECEK

Genç Caz seçici kurulu tarafından, başvuruların arasından belirlenecek sekiz topluluk,
24 Nisan’da Salon İKSV’de yapılacak değerlendirme konserine davet edilecek. Halka açık yapılacak konserde seçici kurul, canlı performansları izleyerek 23. İstanbul Caz Festivali’nde yer alacak 4 ismi belirleyecek. Kazananlar, festivalin bu yıl da programında olan Parklarda Caz etkinliği kapsamında düzenlenecek ücretsiz Genç Caz konserlerinde yer almaya hak kazanacak. Seçici kurulunda Müzisyen Aycan Teztel, Müzisyen Cem Tuncer, Müzik Yazarı Feridun Ertaşkan, Müzisyen Ferit Odman, Müzisyen Selen Gülün, Müzik Yazarı ve Yapımcı Hülya Tunçağ, Müzik Yazarı Murat Beşer, Müzisyen Önder Focan, Müzik Yazarı Sevin Okyay ve İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opcin yer alıyor.

Geçtiğimiz yıllarda Genç Caz katılımcıları arasında Gevende, Mikado, Ece Göksu, Ozan Musluoğlu, Batuhan Şallıel ve Anıl Şallıel, Volkan Topakoğlu, Yaşam Hancılar, Cihan Mürtezaoğlu, Deniz Taşar, Çağrı Sertel, Ekin Cengizkan, Başak Yavuz, Tolga Erzurumlu, Eylül Biçer ve İpek Dinç gibi müzisyen ve topluluklar yer alıyor.

Evrensel

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.