İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde ‘Faust’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Son olarakresized_1f257-19bfe301maxresdefault 1992-1993 sezonunda, İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen eser, 13 Şubat’ta Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Goethe’nin edebiyat, politika ve doğa bilimleri üzerine yazdığı tüm eserlerinin bir hülasası olarak kabul edilen Faust’un librettosu, Gounod’nun her zaman birlikte çalıştığı Jules Paul Barbier ile Michel Florentin Carre’ye ait.

Recep Ayyılmaz’ın sahneye koyduğu eserin, orkestra şefliğini Roberto Gianola üstlendi.

Korosu Marco Morrone tarafından hazırlanan eserin koreografisi Beyhan Murphy, dekor tasarımı Efter Tunç, kostüm tasarımı Gizem Betil ve ışık tasarımı da Yakup Çartık’a ait.

Eserde “Faust” rolünü Erdem Erdoğan ile Hüseyin Likos, “Mephistopheles” rolünü Zafer Erdaş,Tuncay Kurtoğlu ve Gökhan Ürben, “Marguerite” rolünü Ayten Telek ile Gülbin Günay, “Valentin” rolünü Caner Akgün ve Alper Göçeri, “Siebel” rolünü Özge Belen ve Deniz Erdoğan Likos, “Wagner” rolünü Utku Bayburt ve Bahadır Noyan Coşgun, “Marthe” rolünü ise Neslişah Pekin ve Nursel Dinler dönüşümlü olarak canlandıracak.

Kasvetli ve karanlık odasında gençliğinin özlemini duyan ihtiyar doktor Faust’u konu eden eser, 13, 16, 17, 18, 20 Şubat ile 25, 26 ve 29 Mart’ta sanatseverlerle buluşacak.

YeniŞafak

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.