İstanbul Müzik Festivali Shakespeare’le Başlayacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul Kültür 42665Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 44. İstanbul Müzik Festivali, bu yıl 1-24 Haziran arasında gerçekleştirilecek. Shakespeare’in “Eğer Müzik Aşkın Gıdasıysa, Durmadan Çalınız” dizelerinden esinle düzenlenecek olan festivalde aralarında İdil Biret, Murray Perahia, Gautier Capuçon, Angel Blue, Gérard Caussé, Herbert Schuch, Patricia Petibon, Alice Sara Ott, Maria João Pires, Antonio Meneses, Maxim Vengerov, Richard Galliano, Sylvain Luc’un da yer aldığı isimler sahne alacak. Festival kapsamında Viyana Senfoni Orkestrası, Venedik Barok Orkestrası, Orchestra of the Swan, Artemis Quartet, Academy of St Martin in the Fields ve Varşova Filarmoni Orkestrası da konser verecek.

İDİL BİRET’TEN 3 KONSER

İKSV’nin düzenlediği basın toplantısında 44. İstanbul Müzik Festivali’nin programı açıklandı. Programa göre Piyano Virtüözü İdil Biret 2 Haziran’da Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’da, 5 Haziran’da Süreyya Operasında ve 8 Haziran’da Aya İrini Müzesi’nde sahneye çıkacak. İdil Biret, barok dönemden 20. yüzyıl müziğine uzanan geniş repertuvarlı bir maraton ile sanatseverlerin karşısında olacak.

44. İstanbul Müzik Festivali, Usta Yazar Yaşar Kemal’in 1978 tarihli romanından Michael Ellison’ın uyarladığı müzik tiyatrosu Deniz Küstü’nün dünya prömiyerine ev sahipliği yapacak. Deniz Küstü, Michael Ellison’un müzikleri, Simon Jones’un librettosu ve rejisi, Zeynep Tanbay’ın koreografisi ve NohLab tarafından tasarlanan video skenografisiyle sahneye taşınacak. Deniz Küstü, 11 Haziran’da Süreyya Operasında matine ve suare olmak üzere iki seansta izleyicilerle buluşacak.

İki dünya, bir de Türkiye prömiyerine ev sahipliği yapacak olan festivalde senfoni ve oda orkestralarından, resitallere ve özel projelere 26 konser yer alacak. Festival bu yıl 17 farklı mekanda dinleyicilerle buluşacak.

MERT FIRAT, BERGÜZAR KOREL VE TİLBE SARAN’DAN PERFORMANSLAR

Orchestra of the Swan ve 2015 Leyla Gencer Şan Yarışması Halk Ödülü sahibi Soprano Ayşe Şenoğul’un seslendireceği, Mendelssohn’un Shakespeare’in en renkli oyunlarından “Bir Yaz Gecesi Rüyası” için bestelediği eserde, ödüllü Shakespeare yorumcusu, Oyuncu Tilbe Saran oyundan bölümler canlandıracak. 3 Haziran’da Aya İrini Müzesi’nde gerçekleştirilecek konserde genç İngiliz Kemancı Tamsin Waley-Cohen ise Mendelssohn’un son büyük orkestra eseri olan Keman Konçertosu’nu yorumlayacak.

Festivalin temasından esinlenen bir diğer konser, temayla aynı adı taşıyor: “Eğer Müzik Aşkın Gıdasıysa, Durmadan Çalınız”. Ünlü Piyanist Alexei Volodin’in yorumu ile Mert Fırat ve Tilbe Saran’ın oyunculuğunu müzikseverlerle buluşturacak konser, 10 Haziran’da Sent Antuan Alt Kilisesi’nde gerçekleştirilecek. Fırat ve Saran, “Bir Yaz Gecesi Rüyası” ve “Kral Lear” oyunlarından sahneler canlandıracak.

Festivalde İngiliz şef Howard Griffiths, Brandenburg Devlet Orkestrası ile birlikte, metnini kendisinin yazdığı, müzikleri Fabian Künzli’ye ait olan “Cadı ile Maestro” masalında klasik müziği eğlenceli bir dille sunacak. Bergüzar Korel’in anlatımıyla hayat bulacak proje, 12 Haziran’da Uniq Hall İstanbul’da iki seans halinde gerçekleştirilecek.

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.