‘İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda Muhalif Oyuncular İşten Çıkarılıyor’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

istisan-1798-690-446-p-center_center-FFFFFFİstanbul Şehir Tiyatrosu Sanatçıları Derneği (İŞTİSAN), büyükşehir belediyesine bağlı kurumda taşeron işçi statüsünde çalıştırılan Çimen Baturalp’in, oyunu devam etmesine karşın iş akdinin yenilenmeyerek işten çıkarılmasıyla ilgili bir açıklama yayımlandı. “Pratikte hiçbir sebebi olmayan bu durumun arkadaşımızın muhalif bir parti ilçe örgütüne kayıt olmasıyla bir ilgisi olduğunu düşünmek bile istemiyoruz!” denilen açıklamada, ifade özgürlüğüyle ilgili kaygılar dile getirildi: Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda sinyalleri daha önceden verilmiş kıyımlar hızla devam etmektedir. İŞTİSAN Başkanı Levent Üzümcü’den sonra şimdi de baştan beri karşısında olduğumuz taşeron işçi kadrosunda çalışan Çimen Baturalp arkadaşımız iş akdi yenilenmeyerek oyunu devam ettiği halde görevine son verilmiştir. Pratikte hiçbir sebebi olmayan bu durumun arkadaşımızın muhalif bir parti ilçe örgütüne kayıt olmasıyla bir ilgisi olduğunu düşünmek bile istemiyoruz!
Kamu kurumlarında çalışan ve iktidar partisinin görüşleri dışında farklı düşüncelerde olanların, kutsal sayılan ekmek hakkına saldırı, normalleştirilmeye çalışılmaktadır. Ama ne yazık ki bu kıyımlar en temel hakkımız olan konuşma ve ifade özgürlüğümüzü kullandığımız müddetçe sürecek.
Durumun takipçisi olduğumuzu, sonuna kadar da bu konuda mücadelemizin devam edeceğini kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

Kültür Servisi

Paylaş.

Yanıtla