İzmir’de Çocuklar İçin ‘Barış Şenliği’ Düzenlendi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

barış şenliğiÇocuklar İçin Barış Hemen Şimdi Girişimi tarafından çocuklara yönelik ‘Barış Şenliği’ düzenledi.

Çocuklar İçin Barış Hemen Şimdi Girişimi, Güzelyalı Parkı’nda ‘Barış Şenliği’ gerçekleştirdi. Düzenlenen etkinlikte Şubadap Çocuk Grubu ve Yenikapı Tiyatrosu yer aldı. “Çocuklar için barış hemen şimdi” yazılı pankartın asıldığı etkinlikte parka gelen çocuklara yüz boyaması yapıldı. Yenikapı Tiyatrosu’nun sergilediği çocuk oyununun ardından ise Şubadap Çocuk Grubu çeşitli şarkılar söyleyerek çocuklarla eğlenceli dakikalar geçirdi.

‘Tek temennimiz barış’

Etkinliğin ardından konuşan Çocuklar İçin Barış Hemen Şimdi Girişimi üyesi Dilan Taşdemir, “Barışın hayati bir kavram olduğunu hem ailelere hem de çocuklara anlatmak istedik. Bundan sonraki süreçte girişim olarak çalışmalara devam edeceğiz. Türkiye’nin her yerinde barış demek için sesimizi yükselteceğiz. Tek temennimiz barış” dedi.

Etkinlik boyunca parkın hemen yanındaki Mehmet Akif Ersoy İlkokul’u ise polis tarafından karargah gibi kullanıldı. Çocuklar için yapılan etkinlik esnasında ilkokulun bahçesini işgal eden çevik polisler, etkinlik sonlanana dek oradan ayrılmadı. Çocuklara barışı haykıranlar karşısında silahlarıyla çocuklara görünen polisler kitleyi psikolojik baskı altında tuttu.

Jinha

Paylaş.

Yanıtla