Lisa Çalan’ın Sinemaya Devam Etmesi İçin Kampanya: Umuda Bomba İşlemez

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Diyarbakır’da 5fft107_mf7025370 Haziran 2015’teki HDP mitingine bombalı saldırıda iki bacağını kaybeden sinemacı Lisa Çalan için indiegogo kampanyası başlatıldı.

“Umuda Bomba İşlemez: Lisa, filmlerini çekmeye devam etmeli!” çağrısıyla başlatılan kampanyayla, Çalan’a takılacak protezlerin ve bunun için gerekli 2 aylık tedavi sürecinin karşılanması hedefleniyor.

Kampanyayı organize edenlerin mesajı şöyle:

“Lisa, peşi sıra geçirdiği ameliyatlar ve tedavi sonrasında, protez bacak talebi devlet tarafından karşılanmadığından ve Türkiye’de protez bacak maliyeti yüksek olduğundan, Almanya’da yarı fiyat olan protez bacak takılması için iki hafta önce Almanya’ya gitti. Protez takılana kadar Lisa’nın vücudunun proteze uyumlu hale gelmesini sağlayacak 2 aylık bir tedavi süreci olacağı düşünülüyordu. Ne mutlu ki Lisa’nın kaslarının ve vücudunun şimdiden proteze uygun olduğu ve protezin hemen takılabileceğini öğrendik. Bu arada takılacak protezlerin taksitlendirilmesi talep edildi ve firma tarafından bu talep kabul edildi.  Bir an önce Lisa’nın protezlerine kavuşması gerek aksi takdirde süreç uzarsa, Lisa’nın kaslarının zayıflayabileceği ve proteze uygunluğunu kaybedebileceği söyleniyor.”

Şimdiye kadar 7 bin dolar toplanan kampanyanın hedefi 135 bin dolar.

Kadın sinemacılardan ve FIPRESCİ’den destek

Kadın sinemacılar, Çalan’a destek olmak için Temmuz 2015’te Birbirimizin Eli Ayağı Olalım Kampanyası başlatmıştı.

Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Federasyonu (FIPRESCI) da resmi web sitesinde Filmmor imzalı kampanya metnini yayınlayarak kampanyayadestek vermişti.

Lisa Çalan kimdir?

28 yaşındaki sinemacı, Aram Tigran Konservatuarı’nda sinema eğitimi gördü. Orta Doğu Sinema Akademisi ve çok sayıda film festivalinde yer aldı. Çalan, 5 Haziran’daki bombalı saldırıda yaralandı. Sinemacının senaryo çalışmalar devam ediyor.

Filmografi:

Zimane Çiya (Dağların Dili) / Senarist- Yönetmen

Vesarti (Gizli) / Oyuncu- Sanat Yönetmeni

Bermayi (Arta Kalan) / Oyuncu- Sanat Yönetmeni

Defter / Sanat Yönetmeni

Nisebina Rengin (Nusaybin’in Rengi) / Yardımcı Yönetmen

Denge Kolanan (Sokağın Sesi) / Kurgu (ÇT)

Bianet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.