Öykü Festivali’nin Kapanış Gecesinde Skandal

Pinterest LinkedIn Tumblr +

öykü festivali[Birgün gazetesinden Erk Acarer’in haberini paylaşıyoruz.] Geçen hafta Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen Öykü Festivali’nin kapanış gecesinde bir skandal yaşandı. AKP’li Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen ve 8’i yurt dışından olmak üzere 34 öykücünün katıldığı ‘uluslararası festivalin’ kapanış gecesine, sahnede yaşananlar damga vurdu. Sahnede; Festival’in Onursal Başkanı öykücü Rasim Özdenöner’in ‘Sedir yaprağı’ isimli hikâyesi metin dramatizasyonu tekniği ile teatral olarak sergilendi.

Çocuklar çok korktu
Özdenöner’in ‘Sedir Yaprağı’ öyküsünde, Rıdvan isimli çocuk, babasını bir berberle aldattığı için annesini silahla vuruyor. Çocuklara seyrettirilen bu oyun, onlara “anneniz aldatırsa onu öldürün” mesajı veriyor. Ancak sahnede yaşananlar bununla da sınırlı kalmadı. Oyundaki ‘ölüm’ sahnesinde kuru sıkı silah patlatıldı. Kapanış gecesine dahil olup oyunu izleyen veliler, çocuklarının, çok korktuğunu ve ağladığını, festivalden ayrılmak istediklerini aktardı.

Kadına şiddet meşrulaştırılıyor
Sahnede, bir annenin ölüme teşvik edilmesi ve çocukların patlayan silahla büyük korku yaşamaları, “Böyle olur AKP’nin öykü festivali” dedirtirken, kadına şiddetin böylesine meşrulaştırılıp adeta çocuklara bile dayatılan bir yaşam tarzına dönüştürülmesi tepki çekti.

Birgün

Paylaş.

Yanıtla