Sakarya’da Kültür Sanat

Pinterest LinkedIn Tumblr +

KUAFÖRDE BİR GÜNİstanbul, Ankara ve Trabzon Devlet Tiyatroları, “Kuaförde Bir Gün”, “Ziyaretçi” ve “Tersine Dünya” oyunlarını Sakarya izleyicisiyle buluşturacak.

Kuaförde Bir Gün

Pervin Ünalp’ın yazıp yönettiği “Kuaförde Bir Gün” oyununun dekorunu Sinan Yardımedici, giysi tasarımını Fatma Görgü, ışık tasarımını ise Şükrü Kırımoğlu yapıyor.

Alper Tazebaş, Tunç Yıldırım, Volkan Benli, Zeynep Aytek Metin, Engin Özsayın, Müge Taşpınar, Cihan Korkmaz ve Kaan Yalçın’ın rol aldığı eserde, sıradan insanların hayallerini gerçekleştirmek için kalkıştıkları soygunun trajikomik öyküsü anlatılıyor.

İki perdeden oluşan oyun, 9-10 Şubat’ta Ahmet Faik Abasıyanık (AFA) Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de sahnelenecek.

Ziyaretçi

Trabzon Devlet Tiyatrosu tarafından gösterime sunulacak Tuncer Cücenoğlu’nun yazdığı ve Uğur Keleş’in yönettiği “Ziyaretçi” oyununun dekorunu Cenk Oral, giysi tasarımını Medine Yavuz Almaç, ışık tasarımını da Nihat Bahar üstleniyor.

Banu Manioğlu, Duygu Dokgöz, Yavuz Topçuoğlu, Ahmet Uzuner, Selin Poyraz, Burak Fındıkçı ve Mahir Elvan’ın rol aldığı oyunda, insanların sevdiklerini kaybetmemek için her ne pahasına olursa olsun emek vermesi gerektiğini anlatıyor.

Bir perdelik oyun, AFA Kültür Merkezi’nde 16-17 Şubat’ta saat 20.00’de izleyiciyle buluşacak.

Tersine Dünya

İstanbul Devlet Tiyatrosu oyuncularınca hazırlanan “Tersine Dünya” adlı oyun ise Mustafa Gültekin tarafından Orhan Kemal’in aynı ismi taşıyan romanından sahneye uyarlandı.

Elif Erdal’ın yönettiği oyunun dekorunu Şirin Dağtekin Yenen, kostüm tasarımını Nalan Alaylı, ışık tasarımını Akın Yılmaz yaptı.

Özlem Güveli Türker, Hülya Çelik, Ozan Uçar, Fikret Urucu, Zeliha Güney, Serap Eyüboğlu, Gılman Kahyaoğlu ve çok sayıda oyuncunun rol aldığı eserde, kadın-erkek kimlikleri tersine çevrilerek sistemin çarpıklıkları ortaya konuyor.

İki perdeden oluşan oyun, 23-24 Şubat’ta AFA Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de sahnelenecek.

Radikal

Paylaş.

Yanıtla