Tiyatro Kumpanyası Farklı 4 Oyunla Seyirci Karşısında

Pinterest LinkedIn Tumblr +

azizim1-620x400Ben Orhan Veli devam ederken, Can Yücel ise Can ile İstanbullularla buluşuyor. Aziz Nesin’in 100. yaşına armağan edilen oyun Azizim ve Kemal Kocatürk’ün yorumuyla Ahmet Arif, Hasretinden Prangalar Eskittim de İstanbullularla buluşacak

Edebiyatımızın bilinen ve sevilen isimleri; Orhan Veli, Can Yücel, Aziz Nesin ve Ahmet Arif farklı günlerde İstanbul’un ulaşımı kolay farklı sahnelerinde tiyatroseverler ile buluşuyor. Yaşamında bilinmeyen yanları ile Orhan Veli, yaşamı yanında ülkemizin geçirdiği bir dönemi ile Can Yücel, toplumsal çarpıklıkları tüm çıplaklığıyla mizahi bir dille eleştiren büyük yazar Aziz Nesin ve usta şair Ahmet Arif oyunları ile bir kez daha güncel olarak topluma sesleniyor oyunları ile.

“BEN ORHAN VELİ”

Orhan Veli Kanık’ın kısıtlı yaşamına sığdırdığı unutulmaz şiirlere, dünya görüşüne, yazılarına, öykülerine, aşklarına, dostluklarına ve çile dolu hayatına bir ağıt niteliğinde olan “Ben Orhan Veli” Şubat, Mart ve Nisan aylarında Afife Jale Sahnesi ve CKM Büyük Salon’da seyirciyle buluşacak. Afife Jale, Caddebostan K. M.deki gösterilerden sonra oyun 27 Şubat 2016 – 20:00’de ise Ankara Akün Sahnesi’nde oynanacak.

Orhan Veli’nin hiç bilinmeyen yanlarını ortaya çıkaran “Ben Orhan Veli”, şairin fikirlerinin bugünü nasıl kucakladığını gözler önüne seriyor. Oyun, Orhan Veli’nin ne kadar ileri görüşlü biri olduğunu anlatırken, geçen zamanın ülkemiz değerlerinden, kültüründen ve insanından neler çaldığını da gösterecek:

CAN, İSTANBULLULARLA BULUŞUYOR

Türk edebiyatının usta şairi Can Yücel, Tiyatro Kumpanyası’nın ses getiren tek kişilik oyunu “Can” ile bu sezon da İstanbullularla buluşuyor. Kemal Kocatürk’ün yönetmenliğini ve oyunculuğunu üstlendiği oyun, Türkiye’nin en önemli şairlerinden Can Yücel’i, kendi dizeleri ve hayat öyküsüyle yeniden ölümsüzleştirirken, aynı zamanda Türkiye’nin son 40 yılda yaşadığı sosyo-politik değişimlere de ışık tutuyor.

2011 yılında ilk kez sahneye konan, Türk tiyatrosunun önemli ustası Genco Erkal tarafından Can Yücel şiirlerinden uyarlanarak hazırlanan “Can” oyunu, seyircileri sanat dolu bir yolculuğa çıkarıyor. Türk resminin desen virtüözlerinden biri olan Mehmet Güleryüz’ün video-desenleri ve Ayça Kocatürk’ün müzikleri eşliğinde sahneye aktarılan oyun, yalın bir sahne düzenine ve özgün bir anlatıma sahip. Oyunun çevre düzeni Sırrı Topraktepe tarafından yapılırken, ışık tasarımını Aslı Atasoy yürütüyor.

AZİZ NESİN’İN 100. YAŞINA ARMAĞAN EDİLEN OYUN: “AZİZİM”

Kemal Kocatürk’ün “Yalansız, yalın ve harbiden tiyatro” söylemi etrafında şekillenerek Türk tiyatrosuna yeni bir soluk getiren Tiyatro Kumpanyası, eserlerinde toplumsal çarpıklıkları tüm çıplaklığıyla mizahi bir dille eleştiren büyük yazar Aziz Nesin’in gözünden, Türkiye’nin türlü hallerini kâh üzülerek, kâh düşünerek, kâh hüzünlenerek ama daha çok gülerek ve güldürerek göstermeyi amaçlıyor.

Aziz Nesin’in öykü, şiir ve yazılarından Kemal Kocatürk’ün uyarladığı, yönettiği ve oynadığı “Azizim”in müziklerini Ayça Kocatürk, dekor ve kostümünü Sırrı Topraktepe, ışığını ise Ozan Sevin gerçekleştiriyor.

KEMAL KOCATÜRK’ÜN YORUMUYLA “HASRETİNDEN PRANGALAR ESKİTTİM”

Tiyatro Kumpanyası” bu sezon bir usta şairi daha ön plana çıkarıyor. Tiyatro Kumpanyası, yayınladığı tek kitapla edebiyat dünyamızın ustaları arasına girerek, ellinin üstündeki baskı sayısıyla en çok okunan şair unvanını elde eden Ahmed Arif’i “Hasretinden Prangalar Eskittim”i ile ağırlıyor.

Oyunlar; farklı günlerde Ortaköy Afife Jale Sahnesi, Dolmabahçe Borusan Oto Sahnesi,Caddebostan K.M. A Salonu ve Barış Manço Kültür Merkezinde yer alacak.

24saatgazetesi.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.