Tiyatro Martı – Demir

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro-Marti-Demir-Gorseller-1-200x300Mimesis Haber / Zeynep Özyağcılar’ın kurduğu Tiyatro Martı tarafından sahneye konan “Demir”; etkileyici metni ve oyuncu performanslarıyla izleyenleri, kadının savruluşuna, sistemdeki yerine ve pek bilinmeyen yönleriyle kadın dünyasına tanık ediyor. Başrollerinde; Güzin Özyağcılar, Zeynep Özyağcılar, Gözde Çetiner ve Burak Tanay’ın yer aldığı oyun, bir anne ile kızının yıllar sonra tekrar bir araya gelme hikayesini anlatıyor.

Feminist yazar olarak bilinen Rona Munro’nun dünyada en çok oynanan oyunu olma özelliğini taşıyan “Demir”;15 yıl önce koçasını öldüren ve müebbet hapse mahkûm olmuş bir kadın ile annesi hapse düştüğünde 11 yaşında olan, geçmişi bu travmayla silinen bir kızın, ilk defa bir araya gelme hikayesini anlatıyor. Hapishanenin görüşme odasında ilk anda birbirlerini tanıyamayan anne-kız, konuşmaya başladıktan sonra geçmişi, aslında kendilerini, kendi özlerini ve özlemlerini ararlar.

Yönetmenliğini Serkan Üstüner’in yaptığı “Demir”in yönetmen yardımcılığını ve dramaturgluğunu Hande Ören’e, dekor tasarımı Cihan Asar’a, müzikleri ise Selimcan Yalçın’a ait.

“Demir”; 23 Şubat 2016, Salı akşamı 20:30’da Profilo Kültür Merkezi sahnesinde izlenebilir. Oyuna ait biletler; Biletix’ten ve Profilo Kültür Merkezi gişesinden temin edilebilir.

Paylaş.

Yanıtla