Tiyatrodaki Diğer Metinler

Pinterest LinkedIn Tumblr +

David BobeeGalata Perform ve Fransız Kültür Enstitüsü işbirliğiyle David Bobee ile düzenlenecek olan söyleşi 15 Subat’ta Fransız Kültür Merkezi’nde 19.00’da gerçekleştirilecek. 

Moderatörlüğünü Yeşim Özsoy’un üstleneceği söyleşinin katılımcıları  yönetmen ve Haute-Normandie Devlet Drama Merkezi Direktörü David Bobée ve  Tiyatro ve Edebiyat Yazarı Ronan Chéneau olacak. Söyleşinin çerçevesi şu sorulardan oluşuyor:

“ Yazı, içerik, anlam, öyküleme artık sadece bir metne ya da oyuna özel bir alan ile sınırlı değil; görüntü, beden, sahne tasarımı, ışık ile de hayat buluyor… Bugün tiyatronun tüm dalları “yazabiliyor”, oyuncular doğaçlama yaparak yazarken dansçılar ya da akrobatlar bedenleri ile anlatıyorlar, görüntüler ise anlam yaratıyorlar. Drama yazarı bu yeni sahne yazı türlerine nasıl adapte olabilir? Rejisörler, aktörler, akrobat ya da dansçılar yazıyı nasıl kendilerine mal edebilirler?”

Söyleşide Fransızca-Türkçe simültane çeviri yapılacaktır. Katılım için bu adresinden kayıt yaptırabilirsiniz:

https://www.inscription-facile.com/form/QH4K5s3I02N5WsW8wjt2

Söyleşi öncesinde 10-14 Şubat 2016 tarihleri arasında, “Yeni Metin Yeni Tiyatro” programı çerçevesinde, oyuncular ve drama yazarları için Galata Perfom’un katkıları ile iki atölye çalışması yapılacaktır.

Gizem Aksu / Mimesis Haber

 

Paylaş.

Yanıtla