“Üç Sanatçı Arkadaşımız da Cizre’de Yaralı”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

mkm[Bianet’ten Beyza Kural’ın haberini paylaşıyoruz.] Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM), Arzela Sanat Derneği ve Med Kültür Sanat Derneği Cizre’de bodrumdaki yaralılar arasında üç sanatçının da olduğunu duyurdu.

Tüm yaralıların ambulanslarla hastaneye sevki talebini dile getirdi.

Halk dansları hocası, sinemacı, solist

23 Ocak’ta aralarında yaralıların da bulunduğu 31 kişi çatışmadan kaçarak Cizre ilçesindeki Cudi Mahallesi Bostancı Sokak No 23’te bulunan apartmanın bodrum katına sığındı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararına, siyasilerin girişimlerine karşın henüz sonuç alınamadı. Geçen süre içinde yedi yaralı hayatını kaybetti.

Üç kurumun konuyla ilgili İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde düzenlediği basın toplantısında ortak açıklamayı müzisyen Nurcan Değirmenci okudu.

Yaralılar arasındaki üç sanatçıya dair şu bilgileri verdi:

* Feride Yıldız, halk dansları hocası. Mem u Zin Kültür Sanat Merkezi’nde Cizreli çocuklara dönük halk dansları atölyesi çalışmaları yürütüyordu.

* İslam Balıkesir, sinemacı. Bir belgesel çalışması için Cizre’deydi.

* Gülistan Üstün, Mem u Zin Kültür Sanat Merkezi’nin grubu olan Koma Meyaser’in solisti.

MKM’den Serhat Kural, Feride Yıldız ile bodruma sığındıkları ilk üç gün içinde haberleştiklerini, elinden yaralı olduğunu, daha sonra iletişim kuramadıklarını aktardı.

“Ölümlere tanık olmak istemiyoruz”

Değirmenci, üç sanatçını da aralarında olduğu yaralıların bulunduğu bodruma dönük kuşatmanın kalkmasını, yaralıların ambulanslarla alınarak tedavilerinin sağlanmasını talep ettiklerini söyledi.

“Biz Kürt kültür-sanat çalışanları ve sanatçıları olarak sanatçı arkadaşlarımızın ve onlarca sivilin ölümüne tanık olmak istemiyoruz.”

Bianet

Paylaş.

Yanıtla