Umut Nöbeti’nde 68. gün: Tiyatrocular Nöbette

Pinterest LinkedIn Tumblr +

tiyatroCumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanmasının ardından başlatılan Umut Nöbeti’ni 68. gününde Devlet Tiyatroları Sanatçıları Derneği (DETİS) üyeleri ile Orhan Kemal Müzesi kurucusu ve yazar Işık Ögütçü devraldı.

Silivri Cezaevi önünde dün gerçekleştirilen nöbette Devlet Tiyatroları Sanatçıları Derneği (DETİS) üyeleri “Özgür basın, özgür sanat varsa özgür toplum vardır” dövizleri açtı. DETİS Başkanı Mehmet Ege, burada yaptığı açıklamada “Yaşamak mı, yoksa ölmek mi? Mesele bunda’ diyordu Hamlet.

Sevgili Can’la, Sevgili Erdem’se ‘Yazmak mı, yoksa yazmamak mı? Mesele bunda’ dediler…Yazmak, yazmak, yazmak deyip direnmeyi, halkın haber alma hakkı, kendilerinin ifade özgürlüğü adına hak edemedikleri sonuçlara katlanmayı seçti Sevgili Can ile Erdem” dedi. “Özgür basın varsa, özgür toplum var” diyen Ege, özetle şunları söyledi: “DETİS olarak ülkemizde de çürümüş bir şeyler olsun istemiyoruz. DETİS olarak ülkemizin de bir zindan haline getirilsin istemiyoruz. Ama inanıyoruz ki Cumhuriyet’in inançlı yurttaşları buna izin vermeyecekler. Evet özgür basın varsa özgür toplum var. Hemen ekleyelim. Özgür sanat varsa, özgür toplum var.”

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Paylaş.

Yanıtla