Yolu !f’ten Geçen Yönetmenler

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bugün başlayifan 15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, daha önce kısaları ya da uzun projeleriyle yolu !f’ten geçen yönetmenleri bir araya getirdi.

!f Insider dergisinin ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmaya Can Evrenol, Ceylan Özçelik, Emre Akay, Gürcan Keltek, Nesimi Yetik, Tolga Karaçelik ve Zeynep Dadak katıldı.

15 yıl boyunca pek çok yönetmenin kısa filmine ve Sundance projelerine destek olmuş, günümüz Türkiye sinemasının genç yeteneklerinin keşif festivaline dönüşmüş !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, yolu !f’ten geçmiş 7 yeteneği bir araya getirdi. Sanat, kültür, yaşam ve edebiyat portalı Artful Living’in !f İstanbul’a özel hazırladığı !f Insider dergisinin ev sahipliğinde gerçekleşen bu buluşmaya Türkiye sinemasının en yetenekli yönetmenlerinden Can Evrenol, Ceylan Özçelik, Emre Akay, Gürcan Keltek, Nesimi Yetik, Tolga Karaçelik ve Zeynep Dadak katıldı.

‘Sandık’ (2008), ‘My Grandmother’ (2009) ve ‘Anneme ve Babama’ (2011) adlı kısalarıyla !f’e katılan, ilk uzun metraj filmi Baskın ile Toronto Film Festivali’ne katılan Can Evrenol, “İlk kısa filmimi yaparken, bir gün !f’in kitapçığında bir kısa filmim yer alsın da ben de bu sinema dünyasının bir parçası olayım diye naif bir dileğim vardı. Gerçekleştiğinde çok mutlu olmuştum!” diyor. Kaygı adlı ilk uzun metraj filminin çekimlerini geçtiğimiz ay bitiren Ceylan Özçelik (‘Adil Ya Da Değil’ (2011) adlı kısa filmi ile !f’e katılmıştı) !f’in seçkisiyle kendisini heyecanlandırdığını söyledi: “Keşifse keşif, cesaretse cesaret, gece yarısı ise gece yarısı. !f’te her şey yolunda!”

Kısalarının yanı sıra 2004’te ‘Bir Tuğra Kaftancıoğlu’ adlı uzun metrajıyla !f’e katılan Emre Akay, “!f’in yeri benim için apayrı. Kimsenin radarında değilken elimizden tutan ve bize destek olan ilk yerdi.” ifadelerini kullandı.

Sarmaşık filmiyle Altın Portakal’da en iyi film dâhil dört ödül alan Tolga Karaçelik de yolu !f’ten geçenlerden. ‘Us’lu Durmak’ (2007) ve ‘Ya Çıkarsa (2007) adlı kısalarıyla !f’e katılan yönetmen, “!f benim için can insanların düzenlediği, yönetmenlerini önemseyen gerçek bir festival.” sözleriyle festivalin gönlündeki yerini açıklıyor. Mavi Dalga ile Altın Portakal’dan ödülle dönen Zeynep Dadak ise “!f bana güven ve ilham veriyor.” dedi.

!f Insider dergisi, festival boyunca !f İstanbul sinemalarında ücretsiz olarak edinilebilir. (www.ifistanbul.com)

Zaman

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.