Girne Amerikan Üniversitesi Sahne Sanatları Yüksekokulu, Drama ve Oyunculuk Bölümü 3. Tiyatro Günleri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

girneMimesis Haber / Girne Amerikan Üniversitesi, Sahne Sanatları Yüksekokulu, Drama ve Oyunculuk Bölümü, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü bir hafta olarak kutlamaya hazırlanıyor. Teknogold ve Citroen işbirliği ile yapılacak olan  GAÜ 3. Tiyatro Günleri 22 Martta başlayacak, 28 Martta sona erecek.

Tiyatro Günleri’nin bu yılki başlığı “Tek Kişilik Oyunlar Buluşması”.

22 Mart 2016 Salı günü Levent Üzümcü’nün oynadığı, Tiyatro İstanbul yapımı “Anlatılan Senin Hikayendir” adlı oyunla açılacak olan festival, 23 Mart Çarşamba; “Nihayet Bitti” Emre Kınay-Duru Tiyatro, 24 Mart Perşembe; “Boksör” Burak Sergen-Ustaların Sahnesi, 25 Mart Cuma; “Basit Bir Ev Kazası”  Günay Karacaoğlu-Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu ile devam edecek.

27 Mart Pazar günü,  GAÜ Sahne Sanatları Yüksekokulu, Drama ve Oyunculuk Bölümü lisans üç öğrencileri, Bölüm Başkanı Levent Suner rejisiyle “Kocasını Pişiren Kadın” adlı oyunu oynayacaklar. Festival  28 Mart Pazartesi akşamı  Nihal Yalçın’ın oynadığı Tatbikat Sahnesi yapımı   “Antabus”  adlı oyunla sona erecek.

Bu yıl  Tiyatro Günleri’nde  bu alanda özel bir yere sahip  Hollanda De Stilte Dans Tiyatrosu da yer alacak. 25 Martta “Uçan İnek” adlı oyunları ile çocuk ve gençlerle buluşacak olan topluluk  26 Mart Cumartesi günü “ dans tiyatrosu”  üzerine bir atölye çalışması da gerçekleştirecek.

Paylaş.

Yanıtla