‘Hayal Perdesi’ Boris Vian’ın Oyunuyla Milano’da Büyük Ödüle Aday Gösterildi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

imparatorluk kurarken2013 yılında kurulan Hayal Perdesi’nin ilk yapımı, yazar Boris Vian‘ın son oyunu ‘İmparatorluk Kuranlar yahut Şümürz’, NO’HMA Vakfı ve Milano şehri tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen Il Teatro Nudo di Teresa Pomodoro Uluslararası Ödülü’ne aday gösterildi. Aleksandar Popovski’nin rejisi ve Sven Jonke’nin yenilikçi sahne tasarımıyla izleyiciyle buluştuktan sonra Milano’da dünyanın saygın tiyatro ödüllerinden birine aday gösterilen oyunun kadrosunda Hayal Perdesi Genel Sanat Yönetmeni Selin İşcan, ödüllü aktör Reha Özcan, oyuncular Ayşe Lebriz Berkem ve Nihat Alptekin’in yanı sıra genç kuşağın dikkat çeken isimlerinden Selin Tekman ve Tuba Karabey de bulunuyor.

Genel Sanat Yönetmenliği’ni Selin İşcan’ın üstlendiği Hayal Perdesi, ilk yapımı ‘İmparatorluk Kuranlar yahut Şümürz’ ile daha önce de 68. Edinburgh Fringe Festivali’nde Türkçe sergilenen ilk oyun olarak önemli bir ‘ilk’e imza atmıştı. Festivalin önemli yayınlarından dört yıldız alan oyundan dünyaca ünlü gazeteler The Times ve Guardian’da da övgüyle bahsedilmişti.

İnsanları, lisanları, sanatları buluşturan ödül

Daha önce Afife Jale, Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri’nde pek çok ödüle layık görülen oyun, bu kez İtalya’nın Milano kentinde, Livio Pomodoro başkanlığında Eugenio Barba, Lev Dodin, Statis Livathinos, Ludovic Lagarde, Tadashi Suzuki gibi dünya kültür sanat hayatına yön veren önemli sanatçıların yer aldığı seçici kurul üyeleri ve seyirci jürisi karşısında Spazio No’hma Teresa Pomodoro Tiyatrosu’nda sahnelenecek. Ödülün değerlendirme aşamasında iki jüri görev yapacak. Ödüle aday gösterilen oyunlar Edinburgh, Avignon gibi büyük festivallerde dikkat çekmiş performansları bir kez daha gün ışığına çıkarılacak

T24

Paylaş.

Yanıtla