“İflah Olmaz” Sergisi Sizi Bedensel Derinleşmeye Davet Ediyor!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Performans sanatçısı Gbedenselderinlesmeizem Aksu, “İflah Olmaz” sergisi kapsamında 5 Mart 2016 Cumartesi günü, saat 14:00’da “Bedensel Derinleşme” atölyesi gerçekleştirecek.

Gizem Aksu, “Bedenim nasıl bir coğrafya?” sorusuyla katılımcıları kendi beden coğrafyalarında bir gezintiye çıkmaya davet ediyor. Bu coğrafyanın ön/öz-yargılardan muaf olması beklenmiyorsa derin dinleme ve duyumsama ile belirmeye başlayan her bir katmandan açığa çıkanlara tanık olmak, anlamlardan sıyrılıp an’a varabilmek mümkün olabilir mi? Hislerin gündelik repertuarından, et’in yıllanan izlerine kadar uzanacak bir keşif… Hayatın tüm hallerinin işlendiği beden coğrafyasının bolluğuna, her bedenin biricik ve özgün coğrafyasına dalmaya davetlisiniz.

Atölye, tüm çeşitliliği ile kadınlara açıktır.

Atölyeye katılmak isteyenlerin 01 Mart 2016 tarihine kadar sultanturan@nilufer.bel.tr adresine başvuru maili atmaları yeterli.

“İflah Olmaz” sergisi nedir?

On sekiz kadın sanatçının yer aldığı “İflah Olmaz” sergisi; resim, desen, video, fotoğraf, heykel, enstalasyon, illüstrasyon gibi çok farklı disiplinleri bir araya getiriyor. Serginin kavramsal çerçevesi ve tasarımı Arzu Yayıntaş ve Neriman Polat’a ait.

“İflah Olmaz” kadınlık üzerine bir sergi ama kadınlığı tanımlamayı ya da bir çerçeveye oturtmayı hedeflemiyor, aksine keskin tanımlamaları sorguluyor. Bu sergi aslında kadın ve erkek arasındaki bildik hikayeyi bozan, üzerine zorla yapıştırılan tanımlamaları, adları ve kimlikleri silkinip atan ve özgürlüğüne ve bedenine sahip çıkan kadınlara, kadınlık üzerine beraber düşünmeye ve birlikte güçlenmeye bir çağrı.

Sergi, kendi hakikatinin peşine düşmüş, “İflah Olmayı” reddeden kadın sanatçıların işlerinden oluşuyor. Sergide; toplumsal cinsiyet kodlarını sorgulayan, kadınlığı her gün tekrar tekrar tanımlayan, özgürlüğüne ve bedenine sahip çıkan, iktidarın baskı ve kısıtlamaları ile sürekli mücadele eden kadınları ele alan çalışmalar  yer alıyor. Diğer bir deyişle “İflah Olmaz”, erkek egemen sistemin omuzlarına yüklediği kadınlık kurgusunu reddederek, hayallerinin ve arzularının peşinde koşan kadınların kadınlığı anlattığı bir sergi. Sergi, mağduriyet yerine kadının bedenini, fantezilerini, karanlık yanını, hayal gücünü, özgürlüğünü, mücadeleci ruhunu,  yaşam gücünü, doğurganlığını, cinselliğini ve çelişkilerini kucaklayan bir bakışa yer veriyor.

Sergide yer alan sanatçılar; Yeşim Ağaoğlu, Gizem Aksu, Sena Başöz, Deniz Bilgin, Banu Birecikligil, Fulya Çetin, Canan, Elif Varol Ergen, Nurcan Gündoğan, Gülsün Karamustafa, Ayşegül Özmen, Neriman Polat, Necla Rüzgar, Aydın Teker, Sevil Tunaboylu, Arzu Yayıntaş, Nalan Yırtmaç ve Zulal.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.