İnadına Tiyatro Demek İçin Dayanışma

Pinterest LinkedIn Tumblr +

inadına tiyatro[Evrensel gazetesinden Ezgi Görgü’nün haberini paylaşıyoruz.]

Kadıköy’de yaşayan ve orada tiyatro yapan tiyatrolar ve tiyatrocular Kadıköy Tiyatrolar Platformu adı altında bir araya geldi.

Bir sene öncesinde birlik olma niyetiyle yola çıkan Ak’la Kara, Craft, Duru Tiyatro, Emek Sahnesi, Enis Fosforoğlu Tiyatrosu, Kast İstanbul, Kadıköy Theatron, Moda Sahnesi, Müjdat Gezen Tiyatrosu, Oyun Atölyesi olmak üzere 17’si mekanlı, toplamda 38 tiyatro, ‘kendi ortak dertlerinden’ yola çıkarak Kadıköy Tiyatrolar Platformunu kurdular.

Dünya Tiyatro Günü, bu yıl yeni bir oluşumun da duyurulduğu bir gün oldu Türkiye’de. Sokakta yürümenin bile hayli zorlaştığı günlerden geçiyorken Kadıköy Tiyatrolar Platformunun kendisini kamusal bir alanda, sokakta duyurması başka bir anlam da kazanıyor. Emek Sahnesinden Pınar Yıldırım ve Moda Sahnesinden Onur Ünsal’la buluşup platform üzerine sohbet ettik.

Platformun yapısına dair bilgi veren Ünsal, “Bazen tiyatro kelimesi dışında ortak bir noktamız olmayabiliyor, farklı düşünebiliyoruz, görüşlerimiz, tiyatroyu yapma biçimimiz, hangi seyirciyle kurduğumuz ilişkiler farklı” diyerek, platformda yer alan herkesin kendi kimliğini ortaya koymaya çalıştığını söylüyor. Çeşitli periyotlarla bir araya gelen tiyatro ekipleri, ortak ve çözüm bulmayı bekleyen dertlerini konuşuyorlar, aynı zamanda semtteki tiyatroları öne çıkaracak fikirler de üretiyorlar. Tiyatro mekanlarını gösteren yön tabelaları, Haritalandırma ve tiyatroların görünür olması gibi önerilerin sunulduğunu açıklayan Onur ve Pınar, önümüzdeki sezon için yeni projelere çalışacaklarını da söylediler.

Bu arada belediyenin de tiyatro salonları için yeni bir projesinin olduğunu belirten platform üyeleri, bu konuda da karşılıklı bir bilgi alışverişinin olduğunu söylüyor. Ayrıca belediyenin sadece tiyatrolar için değil, ressamlar, heykeltıraşlar için de çalışmalar yaptığını açıklayan Onur Ünsal, Kadıköy’de bir karikatür evi açılacağını da ekliyor. Bu arada önerilen tiyatro haritasını da Karikatürist Cem Dinlenmiş’in çizeceğini de sözlerine ekliyor.

Evrensel

Paylaş.

Yanıtla