İzmir’de Uluslararası Tiyatro Coşkusu Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

izmir-de-uluslararasi-tiyatro-coskusu-basliyor-8271020_x_7700_2o26 Mart’ta başlayacak Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri, kentte iki hafta boyunca tam bir tiyatro rüzgarı estirecek.

“Her şeye rağmen tiyatro”

8 ülkeden tiyatrocuların yer alacağı festivalde İzmirli grupların oyunları ile çocuk oyunları ücretsiz sahnelenecek, sokak tiyatroları da etkinliğe ayrı bir renk katacak. Bu yılki Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü ise sanatçı Bilgesu Erenus’a verilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Dokuz Eylül Üniversitesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları, İzmir Devlet Opera ve Balesi işbirliğiyle hazırlanan 34. Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri, “Her şeye rağmen tiyatro” sloganı ile 26 Mart – 9 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek. Hollanda, Norveç, İtalya, Kanada, Almanya, Çekoslovakya, Fransa, İspanya olmak üzere 8 yabancı tiyatro grubu ile 19 ulusal ve 8 yerel tiyatro grubunun oyunlarını sergileyeceği tiyatro günleri, İzmir’de tam bir festival havası yaratacak. 34 oyunun sahneleneceği Tiyatro Günleri, 26 Mart Cumartesi günü saat 20.00’da Gündoğdu Meydanı’nda Hollandalı tiyatro grubunun renkli gösterisi ile başlayacak.

Dekor, eskiz, maket sevenler bu sergiye

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Tasarımı öğrencilerinin hazırladığı ’34. Dekor Eskiz Maket Sergisi’, 27 Mart tarihinde saat 18.00’de İzmir Sanat’ta açılacak. Sergi 9 Nisan tarihine kadar gezilebilecek.

Atölye çalışması da var

34. Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri kapsamında, 29-30-31 Mart ile 1-2-3 Nisan günlerinde Tarihi Havagazı Fabrikası’nda dünyaca ünlü oyuncu, yönetmen ve eğitimci Alessandro Fabrizi’nin atölye çalışması olacak. İzmir’deki profesyonel tiyatro topluluklarının oyuncuları ile lisans ve lisansüstü oyunculuk eğitimi alan öğrencilere yönelik olacak program ücretsiz gerçekleştirilecek. Sanatçının “linklater” metodu üzerine yapacağı atölye çalışmasına katılmak isteyen oyuncular 20 Mart 2016 tarihine kadar ad, soyad, yaş, çalıştığı tiyatro topluluğu, oyunculuk eğitimi geçmişi ve iletişim bilgilerini yazarak semaarcan@gmail.com adresine gönderebilir.

Emek ödülü Bilgesu Erenus’a

34. Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri kapsamında Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü’nün 18.’si ise ünlü oyun yazarı, şair ve müzisyen Bilgesu Erenus’a verilecek. Sanatçı ödülünü 26 Mart tarihinde Gündoğu Meydanı’nda düzenlenecek törenle alacak.

1999 yılından bu yana verilen ödülü bugüne kadar Münir Özkul, Duygu Sağıroğlu, Özdemir Nutku, Melih Cevdet Anday, Suna Pekuysal, Nur Uzmen, Sevda Şener, Güngör Dilmen, Osman Şengezer, Erol Keskin, Turgut Özakman, Prof.Dr. Ayşegül Yüksel, Rüştü Asyalı, Hale Eren, Hidayet Sayın, Nurhan Karadağ ve Zihni Göktay almıştı.

Çocuklar için..

Tiyatro günleri kapsamında çocuklar da unutulmadı. Kültürpark Gençlik Tiyatrosu’nda 2 Nisan’da Norveçli tiyatro grubu “Toddlers Room”, 9 Nisan’da ise İtalyalı tiyatro grubu “Tranquilli” isimli oyunlarını minik tiyatroseverler için sahneleyecek. Çocuk oyunları ücretsiz olacak.

Sokakta da tiyatro

Tiyatro günleri kapsamında Alsancak Dominik Caddesi, Bornova Küçükpark, Buca Forbes, Karşıyaka Çarşı, Kıbrıs Şehitleri Parkı, Kemeraltı girişi, Konak Sevgi Yolu, Bornova Metro, F.Altay Metro, Gündoğdu Meydanı, Bostanlı Rekreasyon Alanı ve Hasanağa Çay Bahçesi’nde açık alan tiyatro, kukla ve pandomim gösterileri olacak.

İzmirli gruplarının oyunları ücretsiz

İzmir’deki bu birbirinden güzel oyunlar İzmir Sanat, İsmet İnönü Sanat Merkezi, Sabancı Kültür Merkezi, Kültürpark Gençlik Tiyatrosu, Karşıyaka Hikmet Şimşek Sahnesi, Tepekule Kongre Merkezi, İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi, Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi ile Narlıdere Güzel Sanatlar Fakültesi Özdemir Nutku Sahnesi’nde tiyatroseverlerle buluşacak. Festival kapsamında, ulusal ve uluslararası oyunların bilet fiyatları tam 10 TL. olarak belirlendi. İzmirli tiyatro gruplarının ve sokak tiyatrolarının gösterileri ise ücretsiz olacak. Biletler İsmet İnönü Kültür Merkezi, İzmir Sanat ve Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nden 24 Mart Perşembe günü saat 10.00’dan, www.izmir.bel.tr/kultursanat adresinden de 11.00’den itibaren satışa sunulmaya başlanacak.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.