‘Kendilerine AKM Projesi Yapmışlar!’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

221204544_620x410[Aykut Yılmaz ve Gökhan Timurhan’ın Habertürk’te yayınlanan haberinin bir kısmını paylaşıyoruz.] KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, Atatürk Kültür Merkezi’nin yerine yapılacağı iddia edilen, Adrian Smith&Gordon Gill Architecture’ın hazırladığı belirtilen projeye sahip çıkmadı. Bakanlık yetkilileri, “Bizim istediğimiz veya sipariş ettiğimiz bir proje değil. Kendi kendilerine yapmışlar” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de “Bizimle ilgisi yok” açıklamasını yaptı.

Amerika ve Çin’de ofisleri bulunan Adrian Smith&Gordon Gill Architecture’ın İstanbul’daki Atatürk Kültür Merkezi için yaptığı “İstanbul Kültür Merkezi” adlı proje, World Architecture News’in düzenlediği WAN Ödülleri’nde birinci oldu. Projenin birinci seçilmesinin ardından çalışmanın detayları sosyal medyada yer aldı. World Architecture News’in internet sitesinde yer alan habere göre söz konusu proje, 6 eser arasından birinci seçildi. Taksim Meydanı’nda projelendirilen çalışma içerisinde dört tane dünya klasında performans alanı (konser, opera, sergi alanları ve amfi tiyatro) yer alması planlandı.

‘KENDİLERİNE YAPMIŞLAR’

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) binasının yerine yapılacağı iddia edilen ve Adrian Smith&Gordon Gill Architecture’ın hazırladığı belirtilen projeye sahip çıkmadı. Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, AKM ile ilgili olarak henüz verilmiş bir karar olmadığını belirtti.

Devamı için tıklayınız

Habertürk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.