Kerem Alışık: Silahlar Sussun, Sanat Susmasın

Pinterest LinkedIn Tumblr +

kerem alışık“6. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri” töreninde konuşan Kerem Alışık, “Sanat bir başkaldırıdır, sanat çok güçlü bir silahtır ama kimseyi öldürmez. Silahlar sussun, sanat susmasın” dedi.

Sadri Alışık Kültür Merkezi’nin bu yıl 6’ncısını düzenlediği Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri, Şinasi Sahnesi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Sunuculuğunu Yekta Kopan’ın yaptığı törene, tiyatro camiasından çok sayıda isim katıldı. Komedi-müzikal ve dram olmak üzere iki farklı kategoride ödüllerin verildiği gecede ‘Onur Ödülü’nun sahibi Gülgün Kutlu oldu. öte yandan ‘Çolpan İlhan Sanata Değer Katan Kadınlar Ödülü’ne Sevgi Türkay, ‘Seçici Kurul Özel Ödülü’ne ise Kulis Sanat Tiyatrosu layık görüldü. Gülgün Kutlu’ya ödülünü veren Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Bu ülkede ne zaman sanatçılar siyasetçilerin önünde oturur, siyasetçiler sanatçıların arkasına geçmeyi bilirse, işte o gün bu ülke bambaşka bir ülke olacaktır” diye konuştu.

Duygusal Anlar Yaşandı

‘Çolpan İlhan Sanata Değer Katan Kadınlar Ödülü’nü Sevgi Türkay’a takdim eden Kerem Alışık, konuşmasında sanatın önemine değindi. Kerem Alışık, sanatla nefes alanların sanata sarılması gerektiğini söyledi. “Sanat bir başkaldırıdır, sanat çok güçlü bir silahtır ama kimseyi öldürmez. Silahlar sussun, sanat susmasın” diyen Alışık, annesi Çolpan İlhan’la ilgili, “Çolpan İlhan ailemizin kahramanı, emek üretim ilişkimizin kaynağı ve sanatsal tüm çabalarımızın mimarıdır” sözlerini söylerken duygusal anlar yaşadı. Elvin Beşikçioğlu, “Başta Erdal olmak üzere bu ödülü almam da emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ödülü Erdal ve tüm Tatbikat Sahnesi adına alıyorum” ifadesini kullandı.

Ödül Alan İsimler

Başkanlığını Gülşen Karakadıoğlu’nun yaptığı ve Akif Yeşilkaya, Basri Albayrak, Deniz Bozer, Filiz Elmas, Mehmet Atay ile Mehmet Ege’den oluşan Seçici Kurul Üyeleri tarafından ödüle layık görülen isimler şöyle:

Komedi Müzikal

* Yardımcı Erkek – Bülent Yıldırım (Ankara Sanat Tiyatrosu)

* Yardımcı Kadın – Şirin Giobbi (Ankara Devlet Tiyatrosu)

* En Başarılı Erkek – İrfan Kılınç (Ankara Devlet Tiyatrosu)

* En Başarılı Kadın – Ebru Nil Aydın (Ankara Devlet Tiyatrosu)

Dram

* Yardımcı Erkek – Mert Kırlak (Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları)

* Yardımcı Kadın – Maral Üner (Ankara Devlet Tiyatrosu)

* En Başarılı Erkek – Erdal Küçükkömürcü (Ankara Devlet Tiyatrosu)

* En Başarılı Kadın – Elvin Beşikçioğlu (Tatbikat Sahnesi)

Hürriyet

Paylaş.

Yanıtla