Meslek Lisesinden Tiyatroya Bir Kapı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zehra 47689Emine Öçgüder Kız Meslek Lisesi’nde öğrenci ve öğretmenlerin el birliğiyle kurdukları Tiyatro Kulübü, birçok oyun sergiledi ve çalışmalarına devam ediyor.

Kocaeli’nin Derince İlçesi Yenikent Mahallesi’nde bulunan Zehra Emine Öçgüder Kız Meslek Lisesi öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte geçtiğimiz yılın Eylül ayından bu yana kendi imkânlarıyla iki oyun sergiledi. Tiyatroya ilgi duyan öğrencilerle beraber kurulan bu kulüpte; sahneden, dekora, ışıktan,  kostümlere kadar her malzemenin öğrenci ve öğretmenlerinin emeğiyle hazırlanıyor.

‘ÖĞRENCİLER TİYATRO İLE BULUŞSUN DİYE’

Okul müdürü Jale Şahin, “Bizim amacımız yeteneği ve ilgisi olan her öğrencimizin tiyatroyla buluşmasını sağlamak” diye belirtirken,kulübün çalışmalarını yürüten tiyatrocu Hasan Aykurt ise “Pek çok okulda bulunmayan imkânları yarattık ve öğrencilerimizle birlikte yaklaşık 20 kişilik bir ekiple çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diyor. Büyük emekler sonucu iki oyun sahnelediklerini aktaran Aykurt, “İlk oyunumuz Marmara depremini konu alan ‘Gece Gelen Misafir’, ikinci oyunumuz ise Şems ve Mevlana’nın dostluğunu anlatan ‘Sevgi Çorbası’. Bu iki oyunumuzda büyük emekler sonucu sergilendi”dedi.

OYUNA DAVET

Tiyatro Kulübünde yer alan öğrenciler ise tiyatroya ilgi duyduklarını ve bu kulübün kendilerini geliştirmek için büyük bir olanak olduğunu belirtti.İlk başlarda sahneye çıkmaktan çekinen, korkan arkadaşlarının olduğunu ama artık prova saatlerini iple çeker hale geldiklerini söyleyen öğrenciler, 1 Nisan Cuma günü okullarında sergileyecekleri oyun için tüm tiyatroseverleri davet ediyor.

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.