Murathan Mungan: Gezi’nin Hikayelerine Sahip Çıkanlar Sur’un, Cizre’nin, Amed’in…

Pinterest LinkedIn Tumblr +
4fft107_mf72333238. SİYAD Türkiye Sineması Ödülleri töreninde konuşan ünlü şair ve yazar Murathan Mungan, “Birbirimizin hikâyelerine, hayatlarına ne zaman bu kadar yabancı olduk? Gezi’nin hikayelerine sahip çıkanlar; Sur’un, Cizre’nin, Amed’in, Kürdistan coğrafyasının hikayelerine niye bu kadar yabancılar? Akılları, vicdanları, ahlakları niye bu kadar yabancı oldu?” sözleriyle büyük alkış aldı

48. SİYAD Türkiye Sineması Ödülleri, dün gece Şişli Kent Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Tuğrul Tülek’in başarılı sunumuyla gerçekleştirilen törende en iyi film seçilen ‘Abluka’nın yönetmeni Emin Alper’e senaryo ödülü vermek üzere sahneye çıkan ünlü şair ve yazar Murathan Mungan, etkileyici konuşmasıyla geceye damga vuran isimlerden biriydi. Konuşmasının başında sinema tarihi boyunca senaristlerin sansür belasıyla boğuştuğuna vurgu vurgu yapan Mungan, “Birbirimizin hikâyelerine, hayatlarına ne zaman bu kadar yabancı olduk? Gezi’nin hikayelerine sahip çıkanlar; Sur’un, Cizre’nin, Amed’in, Kürdistan coğrafyasının hikayelerine niye bu kadar yabancılar? Akılları, vicdanları, ahlakları niye bu kadar yabancı oldu?” sözleriyle salonu dolduran konuklardan büyük alkış aldı.

MURATHAN MUNGAN: GÖZYAŞLARI KALMIŞ MIDIR?
Mungan konuşmasının devamında “Özgürlüğü hepimiz için istiyoruz. İfade özgürlüğünü hepimiz için istiyoruz. Yaşam ve varoluş hakkını hepimiz için istiyoruz. Sinemanın artık sadece ‘Schindler’in Listesi’nde ya da ‘Sophie’nin Seçimi’nde gözleri nemlenen seyircileri; bugün Sur’da bombalar altında, gözleri oyulan, parmakları, kulakları kesilen, burunları kesilen insanların hikayelerine de gözyaşları kalmış mıdır acaba? Umarım bundan sonra bütün sanatlar olduğu gibi sinema da bize bir arada yaşamanın, kardeşçe yaşamanın; birbirimizin kalplerine, akıllarına, ruhlarına, hikâyelerine dokunmanın imkanlarını daha çok açacaktır. Bizim birbirimize her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız var. Hikâyelerimize dokunursak belki gerçeklerimize de daha iyi vakıf olabiliriz” ifadelerini kullandı.

MENDERES SAMANCILAR: ÖDÜLÜ UYKUSUNDA ÖLDÜRÜLEN ÇOCUKLARA ADIYORUM
SİYAD Onur Ödülünü alan oyuncu Menderes Samancılar ise Erdem Gül ve Can Dündar’ı andıktan sonra “Ödülümü bu ülkede acı çeken annelere ve uykusunda öldürülen çocuklara adıyorum” dedi.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.