“ÖMRÜM” Bir Cem Karaca Öyküsü

Pinterest LinkedIn Tumblr +

20160305_204703Mimesis Haber / Oyuncu ve müzisyen Renan Bilek’in, Eylem Pelit Orkestrası ile birlikte rol aldığı “ÖMRÜM” adlı tek kişilik müzikli gösteri Cem Karaca’nın sevilen eserleri eşliğinde “bir Cem Karaca öyküsü” olarak tiyatro sahnelerinde izleyicilerle buluşuyor.

Aysa Prodüksiyon ve Kolektif Sanat tarafından sahneye konulan “ÖMRÜM” Cem Karaca’nın doğumundan ölümüne dek eserleri eşliğinde hayatını anlatıyor. Renan Bilek oyunculuğun yanı sıra yazar, yönetmen ve müzisyen kimliğini de gözler önüne seriyor.

Renan Bilek, neden böyle bir projeye kalkıştığını şu sözlerle anlatıyor: “Benim Cem ağabeyin adını caddelere verecek, heykelini dikecek gücüm yok. Ben bir sanatçıyım, ustamı ancak, sanatımla anar, işimle yâd edebilirim. İşte ben de bunu yapmaya çalıştım. Bir methiye düzmek değil amacım. Olsa olsa, sadece memleketimin ya da bu mükemmel coğrafyanın değil, bence dünyanın en önemli seslerinden biri olan Cem Karaca’nın unutulmamasına bir katkı çabasıdır.”
Basta Eylem Pelit, davulda Mert Türkmen, klavyede Halil İbrahim Işık ve gitarda Evrim Arslan’dan oluşan Eylem Pelit Orkestrası, öykü gereği kronolojik bir akışla yer alan yaklaşık 20 Cem Karaca parçasını, 2 perdelik “ÖMRÜM” gösterisinde canlı olarak çalıyor.

Müzikli Gösteri “ÖMRÜM” her yaştan seyirciye kolayca ulaşıyor. Cem Karaca’nın hayatından kesitlerin de sunulduğu gösterilerin neredeyse tamamında seyirciler şarkıların büyük bir kısmına eşlik ediyor. Bu da seyirciler arasında bir sinerji yaratıyor. Anlatılar bir yandan Cem Karaca’nın hayatı hakkında bilgi veriyor öte yandan Türkiye’nin yakın dönem siyasi tarihine de ışık tutuyor. Cem Karaca sevenler, ya da Cem Karaca’yı tanımak isteyenler için “ÖMRÜM” iyi bir tercih.
Müzikli Gösteri “ÖMRÜM”de parçalar sırasıyla şöyle:

1-Emrah
2-Kendim Ettim Kendim Buldum
3-Dadaloğlu
4-Namus Belası
5-Tamirci Çırağı
6-Barış Dikeni


1-Çok Yorgunum
2-Hep Kahır
3-Sevda Kuşun Kanadında
4-Almancılar
5-68’linin türküsü
6-Islak Islak
7-Resimdeki gözyaşları
8-Ömrüm

Mart ayı oyun programı şöyle:
Ömrüm (19 Mart Cumartesi – 20:30 – Trump Towers Tiyatro Salonu)
Ömrüm (28 Mart Pazartesi – 20:30 – Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi)
Ömrüm (29 Mart Salı – 20:30 – Trump Towers Tiyatro Salonu)

Bersi Yetkin / Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla