Oyuncular Sendikası’ndan Füsun Demirel’e Destek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

oyuncular-sendikasi-ndan-fusun-demirel-e-destek-121261-5Cumhuriyet gazetesinde pazar günü yayımlanan söyleşisinde “Gerilla rolünü oynamak isterdim” sözlerini kullanmasının ardından sosyal medyada lince uğrayan, rol aldığı ATV dizisi ‘ Aile İşleri’nin kadrosundan çıkarılan Füsun Demirel ‘e oyuncular sendikası ve Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali ‘nden destek geldi. Oyuncular Sendikası adına yapılan açıklamada, başarılı oyuncunun dizideki görevine tek taraflı olarak son verilmesi kınanırken, Filmmor’un sosyal medya hesaplarından paylaşılan mesajda da “Füsun Demirel yalnız değildir” denildi.

Oyuncular Sendikası’nın açıklaması şu şekilde:

Oyuncular Sendikası oyuncuların çalışma koşullarını iyileştirmek için çalışmalar yürütmekle yükümlüdür. Bu çerçevede yaptığı faaliyetlerden bir tanesi de, oyuncu sözleşmelerinin hukuka uygun bir şekilde yapılmasını sağlamaktır. Sendikamızın sözleşmeler konusunda yürüttüğü genel faaliyetlerin yanı sıra üyelerimiz dilediği takdirde dikkat edilmesi gereken konular hakkında sendika avukatlarımızdan görüş alabilir, sözleşmelerini haklarının bilincinde olarak düzenleyebilirler. Bununla beraber maalesef hâlâ sözleşmelerimizde hukuka aykırı birçok maddenin dayatılması ile karşı karşıya kalıyoruz. Üyemiz Füsun Demirel’in sözleşmesinde yer alan hukuka ve insan haklarına aykırı maddeler nedeniyle işine tek taraflı olarak son verildi. Bu ve bunun gibi maddeler sadece Füsun Demirel’in sözleşmesinde değil hemen hemen tüm sözleşmelerde yer almaktadır.

Demokratik bir ülkede her vatandaşın hakkı olduğu gibi, üyemiz de duygu ve düşüncelerini paylaşmıştır. Bu bağlamda üyemiz Füsun Demirel hakkında çıkan haberlerin çarpıtılmasından sonra kendisinin yapmış olduğu son derece samimi açıklamaların tekrar gözden geçirilmesini temenni ederiz.

Radikal

Paylaş.

Yanıtla