“Oyunun Oyunu”nun Gala Gecesi Yapıldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

oyunun oyunu1Mimesis Haber / İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları repertuarına bu yıl eklenen Oyunun Oyunu seyirciyle buluşmaya devam edecek.

Ali Gökmen Altuğ’un yönettiği iki perdelik oyunun galası 28 Mart Pazartesi günü Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Gala gecesine Şehir Tiyatroları Müdürü Salih Efiloğlu, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, Handan Ertuğrul, Ayşe Erbulak, Hayati Asılyazıcı, Celile Toyon, Esin Eden, Ali-Aysun Kocatepe, Suna-Erol Keskin, Oya İnci, Anta Toros’un da içinde bulunduğu birçok sanatçı, gazeteci, eleştirmen, akademisyen ve bürokrat katıldı.

Sahne arkasının sahne önünden daha eğlenceli olduğunu düşünen ve çift katmanlı bir oyun tasarlayan İngiliz yazar Michael Frayn’ın yazdığı ve çevirisini Lale Eren Dalsar’ın yaptığı oyunda  Ahmet Saraçoğlu, Aslıhan Kandemır, Ayşen Sezerel, Berna Oğuzutku Demirer, Caner Çandarlı, Destan Batmaz, Ergün Üğlü, İlhan Kilimci ve Yeliz Gerçek rol alıyor.

Sahne tasarımı Taciser Sevinç tarafından yapılmış. Dekor uygulamada ise Cihan Aşar ve Murat Gökten var. Döner sahne, dekor uygulama ve tasarım sayesinde seyirci hem sahneyi hem de sahne arkasını izleme imkânı buluyor. Dekor kullanımı oyunun ruhuna uygun bir incelikle tasarlanmış. Adından da anlaşılacağı gibi oyunun konusu gereği oyuncular aslında “ Çırılçıplak” adlı başka bir oyuna hazırlanıyorlar. Oyun, oyuncuların prova ve sergileme esnasında yaşadıkları absürt olayları, abartılı kıskançlıkları ve komik kazaları anlatan bir fars ve iç içe geçmiş sağlam kurgusuyla türünün en iyi örneklerinden biri.

Bersi Yetkin / Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla