Tiyatrocular: Oynaya Oynaya Kazanacağız

Pinterest LinkedIn Tumblr +

tiyatrocular

27 Mart Dünya Tiyatro Gününde tiyatrocular yürüyüş gerçekleştirdi. Kadıköy Tiyatro Platformu tarafından Kadıköy’de gerçekleştirilen yürüyüş renkli anlara sahne olurken, tiyatrocular bildiri dağıtarak seyirciyi tiyatro salonlarına çağırdı.

‘GEL GEL TİYATROYA GEL!’

Yürüyüş esnasında sık sık “Gel gel tiyatroya gel”, “Oynaya oynaya kazanacağız” sloganları şarkılar eşliğinde söylendi. “Seviyorsan git bilet al bence”, “Büyük devlet yoktur, büyük Kültür vardır”, “İnsanı insana tanıtmanın en kolay yoludur” dövizlerinin taşındığı yürüyüşte tiyatrocular renk renk kostümlerle günlerini kutladı.

Kalkedon Meydanı’na yürüyen tiyatroseverler burada bir açıklama yaptı. Kadıköy Tiyatro Platformu adına açıklamayı okuyan tiyatrocu Enis Fosforoğlu, tiyatronun gelecek kurgusunun bombalar altında denizlerde yitip gittiğini söyleyerek, “Geleceği bugünden biçimlendirirken gözlerimiz köreliyor. Bölgemizde bomba ya da ağır silahlarla 13 binin üstünde çocuk katledildi. Ege’nin mavi sularında günde ortalama iki çocuk savaştan kaçan aileleriyle can veriyor” dedi.

‘TİYATROYA ŞİMDİ DAHA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR’

Tiyatroya bu koşullarda daha fazla ihtiyaç olduğunu belirten Fosforoğlu, “Her karanlık dönem kırılgandır ve kitlelerin küçük bir fiskesiyle birlikte yerle bir olur. Bunu bildiklerinden, önlemlerini bunun üzerinden şekillendirirler. Oysa tiyatro, tüm çirkin kurguları bertaraf etmekle kalmaz yeni bir hayatın müjdesini de içinde barındırır. Daha fazla kirlenmeden ve daha fazla yok olup gitmeden önce bir şansımız daha olabilir; çocuklarımız ve çocuğumuz için” diye konuştu.

Evrensel

Paylaş.

Yanıtla