William Saroyan’ın Evi Müze Oluyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

saroyanSaroyan’ın hayatının son 17 yılını geçirdiği Fresno’daki evi, Intellectual Renaissance Foundation (Entelektüel Rönesans Vakfı) tarafından geçen yıl satın alınmıştı. Evin müzeye çevrilme sürecini ise Rusya medyasının önde gelen isimlerinden Artur Janibekyan üstleniyor.

Kalabalık bir Ermeni nüfusa ev sahipliği yapan Fresno’daki ev, Saroyan’ın 1981’de vefat etmesinin ardından üç kez el değiştirmiş. Ev, geçen yıl ipotek edilirken, henüz açık arttırmaya çıkarılmadan Fresno’daki Ermenistan Cumhuriyeti Onursal Konsolosu Berj Apkarian tarafından satın alındı.

Fresno Konsolosluğu, vakıfla birlikte geçen yıldan bu yana evin müze olması için çalışmalarını sürdürüyor. Apkarian, müzeye çevrilecek evi ‘insanların, William Saroyan’ın yazar ve sanatçı olarak sunduklarından gerçekten keyif alacakları bir mekân’ olarak tanımlıyor. Fresno’daki Ermenistan Cumhuriyeti Onursal Konsolosu Berj Apkarian, Ermenistan’ın ve Diaspora Bakanlığı’nın, tarihî bir önemi olan mülkün müzeye çevrilmesi projesiyle yakından ilgilendiklerini belirtiyor.

 Agos

Paylaş.

Yanıtla