Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları’ndan “Bahar Noktası”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

12971032_1039143992812230_4634326689823490822_oMimesis Haber / Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları (BÜO) William Shakespeare’in Bir Yaz Gecesi Rüyası ismiyle kaleme aldığı ve Can Yücel’in Türkçe söylediği Bahar Noktası adlı oyun ile 8 Nisan Cuma günü  seyirci ile buluşuyor. 2015 yılında restorasyona giren ve 2016 Şubat ayında yeniden tiyatro faaliyetine açılan tarihi Demir Demirgil Tiyatro Salonu’nda sahneleyecekleri bu ilk prodüksiyonları için özel bir heyecan taşıyan BÜO, Shakespeare’in 400. ölüm yıl dönümünde, seyircileri kuşaklardır tiyatro severleri heyecanlandıran bu zamansız oyunu seyre davet ediyor.

Oyun Hakkında

“Amazonlarla savaştan zaferle çıkmış bir şehir Atina… Atina Dükü Tezeus ve yenik Amazon kraliçesinin düğünü yaklaşmakta! Sarayın ve surların taşlarına sinmiş, insanların yazgılarına hükmeden bir yasa. İtaat edene mükafatlar sunulur, isyan edene ölüm. Bu ceberrut yasadan kaçıp kendilerini ormana atar genç aşıklar. Ve ormanda bir oyun prova etmek için buluşur bir esnaf kumpanyası…

Gümüş yüzünü suların aynasında seyretmektedir ay, aksine hayran. İşveyle, gülüşle fısıldar kulağına bütün orman mahlukatının: Uyanın! Ve ossaat başlar ormanda pusuya sinmiş ecinniler, periler, mecnunlar, leylalar için gecenin ülkesindeki cümbüş. En olmayacak şeylerin hayali katmerlendirir ruhların arzusunu. Dolup taşar kabından bu hayal, sızar fanilerin penceresinden içeri. Gündüzün taşınan suretler bırakır gecenin maskelerine yerini. Kalkar gerçekle düş arasındaki perde. Ve kırılır düzenin zincirleri, bozulur sıkı sıkıya bağlı yeminler, kumpaslar kurulur. Faniler kapılıp gider maskenin ardına sığınıp sonu bilinmez bir düşe. Halbuki her şey yalnızca bir oyundur, gündüzün çehresini güzellemek için gecenin maskeleriyle. ”

Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları’nın Bahar Noktası yorumunu aşağıdaki tarihlerde Boğaziçi Üniversitesi Demir Demirgil Tiyatro Salonu’nda izlemek mümkün:

8 Nisan Cuma 20:00,
9 Nisan Cumartesi 14:00 ve 18:30
11 Nisan Pazartesi 20:30

Paylaş.

Yanıtla