Ceylan: Bu Ödül Barış İçin Akademisyenler Adına

Pinterest LinkedIn Tumblr +

laçin ceylan[Birgün gazetesinden Canan Aydın’ın ‘25. TEB Ödülleri’ ile ilgili haberini paylaşıyoruz.]

Tiyatro Eleştirmenleri Birliği ‘25. TEB Ödülleri’ sahiplerini buldu. Eski Büyükdere İskelesi’nde düzenlenen geceye çok sayıda tiyatro sanatçısı, tiyatro eleştirmeni ve gazeteci katıldı. Geçen yıl ödül alan sanatçılar ise bu yıl aynı kategoride ödülleri sahiplerine vermek için oradaydı. Gece TEB Başkanı Ragıp Ertuğrul’un konuşmasıyla başladı. Toplumun her kesiminin ihtiyaç duyduğu barış, birlik ve beraberliği sanat emekçileri olarak sahiplenme çağrısında bulunan Ertuğrul “Kavgamızı birbirimize karşı değil yobazlığa, yozluğa, hoyratlığa, cehalete, çağdaş toplum olma önündeki engellere karşı vermeliyiz” dedi.

Bu yıl, Bitiyatro yapımı ‘Üç Oyun (Vurgun)’ oyunundaki rolüyle Yılın Kadın Oyuncu Ödülü’nü Melisa Sözen’in elinden alan Laçin Ceylan ise “Çok ağır bir yıldı. Her geçen gün yaşadıklarımız gittikçe ağırlaşıyor” diyerek ödülünü Barış İçin Akademisyenler adına aldığını söyledi. Tiyatro ve sinema oyuncusu Ece Dizdar’ın sunuculuğunu yaptığı TEB’in diğer ödül sahipleri şöyle; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İBBŞT)’nın, genç kuşak yerli yazarlardan Ahmet Sami Özbudak’ın eseri olan ve Yiğit Sertdemir rejisiyle sahnelenen ‘Hayal-i Temsil’ oyunu Yılın Oyunu Ödülü’ne layık görüldü.

Yılın Erkek Oyuncu Ödülü ‘Hayal-i Temsil’ ve ‘Cyrano de Bergerac’ oyunlarındaki performansıyla Yiğit Sertdemir ve Destar Tiyatro’nun ‘Di Tuwalete De’ oyunundaki performansıyla genç oyuncu Alan Ciwan arasında paylaştırıldı. Tiyatro sanatçısı Ferhan Şensoy ve Gönül Orbey ile tiyatro eleştirmeni Seçkin Selvi 2016 TEB Onur Ödülü’ne layık görüldü.

Birgün

Paylaş.

Yanıtla