Diyarbakır Tiyatro Festivali, ‘Neşe, Dert, Aşk’ Oyunu ile Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

diyarbakir-tiyatro-festivali-nese-dert-ask-oy-8329499_x_oDevlet Tiyatroları tarafından düzenlenen 13.  Diyarbakır, Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali,  Ankara Devlet Tiyatrosu’nun ‘Neşe, Dert, Aşk’ oyunuyla başladı.

Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Necat Birecik de bu yılki festivalin temasının ‘neşeyle hüznü harmanlayan ustalar Diyarbakır’da’ olduğunu belirterek, Neşet Ertaş, Orhan Veli, Haldun Taner, Aziz Nesin ve Sadık Şendil gibi yazarların sözleriyle salonların çınlayacağını vurguladı. Birecik, tiyatronun barış ve kardeşlik duygusundan söz ederek, “Tiyatro tam da tüm kültürlerin, tüm medeniyetlerin kavilleştiği acıya, sevince, hüzne ve coşkuya yani ortak insanlık değerlerine vurgu yapmak için çabalar. Zamana sığmayan, dile dökülmeyen kadim dostluğu ve kardeşliği pekiştirmek için gayret gösterir. Ve bu gayret salonları dolduran siz değerli seyircilerimizde karşılığını bulur. Çünkü tüm bu emek birbirimizi daha iyi anlayalım, birbirimize destek olalım diye verilir” dedi.

Ankara, İzmir, İstanbul ve Konya Devlet Tiyatrolarının seçkin eserlerini sahneleyeceği festivalde 10 temsil seyircinin beğenisine sunulacak.

Haberler

Paylaş.

Yanıtla