Duygu Asena Ödülü Zehra İpşiroğlu’nun

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ipşiroglu3_mf143070182007’den beri Asena adına verilen ödülün bu yılki sahibi ‘Haneye Tecavüz’ romanıyla İpşiroğlu oldu.

Doğan Kitap’ın 2007 yılından bu yana Duygu Asena’nın anısını ve fikirlerini yaşatmak için düzenlediği Duygu Asena “Kadının Hâlâ Adı Yok” Roman Ödülü sonuçlandı. Ödüle bu yıl Zehra İpşiroğlu, “Haneye Tecavüz” adlı romanıyla değer görüldü.

8 Nisan Cuma günü bir araya gelen Seçici Kurul, Zehra İpşiroğlu ’nun “Haneye Tecavüz” adlı romanında, toplumun farklı kesimlerinden kadınların yaşantılarını birbirine dokunan hikayeler içinde kurguladığını vurguladı ve ödül gerekçesini şöyle açıkladı: “İpşiroğlu, erkek egemen ilişkilerin içerdiği şiddeti görünür kıldığı ve bunu yaparken inandırıcı kadın karakterler yarattığı için ödüle değer görüldü.”

Onursal Jüri Başkanı’nın Vuslat Doğan Sabancı’nın olduğu Seçici Kurul’da Doğan Hızlan, Turhan Günay, Cem Erciyes, Filiz Aygündüz, Buket Aşçı ve İhsan Yılmaz yer aldılar. “Haneye Tecavüz”, şiddeti farklı boyutlarda yaşamış 7 kadının gerçek öykülerinden kurgulanarak ortaya çıkmış bir roman.

Milliyetsanat

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.