Entropi Sahne’den “Yastık Adam”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

entropi sahneMimesis Haber / Martin McDonagh’ın “Yastık Adam” oyunu genel sanat yönetmenliğini Yurdaer Okur’un yaptığı Entropi Sahne’nin açılış oyunu olarak seyirciyle buluştu. Yönetmenliğini A. Bülent Acar’ın üstlendiği oyunda Tolga Evren, Yurdaer Okur, Deniz Hamzaoğlu ve Fatih Topçuoğlu yer alıyor.

“Yastık Adam” bir kara komedi. Hayatın her alanına ve insanın her dönemine nüfuz eden şiddetten söz ediyor. Şiddetin bireyleri ve toplumsal hayatı nasıl bir noktaya taşıdığını fark ettiğimizde bizi dehşete düşürüyor. Çocukluk döneminde ailede başlayan şiddet sarmalının kurbanı olan oyun kişilerinin; çıkmazdan kurtulmak için izledikleri yolun saçmalığı ise güldürüyor…

Yazar Katuryan’ın sıra dışı öykü anlatılarıyla gelişen oyun; gerçekle kurmacanın, masumla suçlunun, suçla cezanın iç içe geçtiği, birbirine karıştığı bir dünyaya taşıyor izleyenleri. Bu büyük şiddet sarmalının, toplumsal ve bireysel yaşamlarımızın oluşmasında tahminimizden çok daha büyük bir etkisi olduğunu fark etmek biraz da rahatsız ediyor.

Entropi Sahne, ilk oyunu olan Slawomir Mrozek’in yazdığı ‘Parti’ oyununu gerçek bir eğlence mekanı olan Kadıköy Sahne’de oynadıktan sonra, uzun uğraşlar sonucu açılan kendi mekanında, Martin McDonagh’ın ‘Yastık Adam’ oyunu ile 27 Mart 2016’da seyircisiyle buluştu. Oyun 29 Nisan Cuma günü saat 20.00’de izlenebilir.

Adres: Osmanağa Mh. Piri Çavuş Sokak 6/1 Kadıköy

Yazan: Martin McDonagh
Çeviren: Yusuf Eradam
Yöneten: A. Bülent Acar
Genel Sanat Yönetmeni: Yurdaer Okur
Işık Tasarım: Mustafa Bal
Müzik ve Ses Tasarım: Okan Yaşarlar
Kostüm Tasarım: Meltem Yıldırım
Yapım Kordinasyon: Muhammed Çakay
Asistan: Engin Özyürek
Işık Kumanda: Mehmet Tekatlı
Ses Kumanda: Erdi Göksu
Afiş Fotoğraflar: Mehmet Çakıcı
Afiş Tasarım: A. Bülent Acar

Oynayanlar:

Tolga Evren
Yurdaer Okur
Deniz Hamzaoğlu
Fatih Topçuoğlu
Deniz Aylan

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.