Erzurum Devlet Tiyatroları Sahnesinde Yangın

Pinterest LinkedIn Tumblr +

erzurum devlet tiyatrosunda yanginErzurum Devlet Tiyatroları oyuncuları sahnede prova yaparken, henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, tiyatro oyuncuları gözyaşları içinde kaldı.

Erzurum merkez Yakutiye ilçesi Yukarı Mumcu Caddesi üzerindeki Devlet Tiyatroları’nın da içinde bulunduğu 7 katlı binada öğle saatlerinde yangın çıktı. Devlet Tiyatrosu oyuncular sahnede prova yaparken, henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı sahnede yangın çıktı. Alevler kısa sürede sahneyi sarıp üst katlara sıçradı. Yangından kurtulan Devlet Tiyatrosu sanatçıları cadde ortasında ağlarken, yine tiyatrocu arkadaşlarını teselli etmekte oyunculara düştü.

Tiyatro binasının üst katındaki Harp Malulü, Şehit ve Gaziler Yardımlaşma Derneği binasında kimsenin olmaması faciayı önledi. Dernek üyeleri dün Diyarbakır’da teröristlerin bombalı sandıra şehit ettiği Erzurum’lu Mustafa Karakaya’nın cenaze törenine katılmak için askeri havaalanında bulunduğu için olası bir faciadan kurtuldu.

Büyükşehir Belediyesi’ne ait çok sayıda itfaiye yangına müdahale etti. Tiyatro binasından çıkan dumanlar şehrin genelinden göründü.

Cihan

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.