Genco Erkal: Seyirci Kalmamamız Gerekiyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

genco erkalUsta sanatçı Genco Erkal, ilk kez 50 yıl önce sahnelediği ve kendisiyle özdeşleşen “Bir Delinin Hatıra Defteri” ile Nilüfer’de seyirci karşısına çıktı. Sahnede devleşen usta sanatçı, büyük alkış aldı. Festivalin “Seyirci kalma” başlığına vurgu yapan Genco Erkal, “Çağdaş bir ülkedeysek seyirci kalmamamız gerekiyor” dedi.

Nazım Hikmet Kültürevi’nde sahnelenen ve biletleri satışa çıktığı ilk günden tükenen oyuna ilgi büyüktü. Salonu tıklım tıklım dolduran izleyiciler, “Bir Deli’nin Hatıra Defteri”nde Genco Erkal’ı en olgun haliyle izleme şansı buldu.

Nikolay Gogol’un yazdığı oyunu, uyarlayan, yöneten ve oynayan Genco Erkal, sahnedeki performansıyla izleyenleri adeta büyüledi.

Genco Erkal, ilk kez 27 yaşındayken oynadığı ve kendisiyle özdeşleşen “Bir Delinin Hatıra Defteri”ni 78 yaşında, bu defa en olgun haliyle seyirci ile buluşturdu.

Gogol’un en sevilen öykülerinden biri olan “Bir Delinin Hatıra Defteri”ni dördüncü kez farklı bir yorumla sahneleyen usta sanatçıyı, seyirciler adeta nefes almadan izledi.

85 dakikalık tek kişilik oyunun sonunda sahnede adeta devleşen Genco Erkal ayakta alkışlandı.

5. Nilüfer Tiyatro Festivali’nin “Seyirci kalma” başlığına da vurgu yapan Genco Erkal, “Ülkemizin temel sorunlarından biri bu. Güya demokraside yaşıyoruz, kimse çıtını çıkarmıyor, oturup susuyor, yani seyirci kalıyor. Oysa mesele demokrasiyse, çağdaş bir ülkedeysek seyirci kalmamamız gerekiyor, heran sesimizi yükseltmemiz, tavrımızı göstermemiz gerekiyor. Ülkemizde yaşanan tüm haksızlıklara, özellikle kadın cinayetlerine, çocuklara tacize yüksek sesle karşı çıkmamız gerekiyor. Eğer herkes yürekten sesini yükseltse iktidardakiler bu kadar rahat davranamazlar” diye konuştu.

Evrensel

Paylaş.

Yanıtla