Katharsis Performance Project Yeni Oyunu ile İstanbul’da Seyirciyle Buluşacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

katharsis-performance-project-yeni-oyunu-ile-seyirciyle-bulusacak-126326-52007 yılında Fulya Peker tarafından New York’ta başlatılan ve deneysel oyunlarıyla dikkat çeken tiyatro projesi Katharsis Performance Project yeni oyunu DEM ile İstanbul’da.

Fulya Peker’in Katharsis Performance Project çatısı altında sergilenecek tek perdelik yeni performansı DEM, 8 Nisan 2016 tarihinde Kumbaracı 50’de seyirciyle buluşacak.

DEM, 30 saniyede bir nefes alma cezasına çarptırılarak eylemsizleştirilen, kendi yalnızlıklarına hapsedilen ve gülmek, ağlamak, sevişmek gibi hızlı solunum gerektiren ifade ve iletişim biçimlerini unutmaya yahut bastırmaya zorlanan bir grup direnişçi arasından hayatta kalan bir kadının var olma mücadelesini, prokreatif bir direnme biçimi arayışını ve yeni bir dil doğurabilme çabasını ele alan bir performans, bir sabır ve direnç deneyidir.

“Dem ANdır…Dem KANdır…Dem NEFEStir…’’

Prömiyerini 8 Nisan 2016 saat 20.30’da Kumbaracı50’de yapacak olan DEM’in diğer gösterimlerini ise 14 ve 20 Nisan tarihlerinde aynı sahnede izlemek mümkün olacak.

Bilet ve ayrıntılı bilgi için:

fulyapeker.com/dem

kumbaraci50.com/konuk-ekip-katharsis-performance-project-dem/

Künye

Yazan, Yöneten ve Oynayan: FULYA PEKER

Sahne ve Kostüm Tasarımı: SILA KARAKAYA

Işık Tasarımı: ALEV TOPAL

Ses Tasarımı: SİNAN BÖKESOY

Asistan: İrem Bayram

Fotoğraflar: Mert Edis

Katharsis Performance Project

2007 yılında Fulya Peker tarafından başlatılan, New York ve İstanbul merkezli bir tiyatro projesidir. KPP, oyunlarında fizyoloji ve varoluşçu felsefe arasında metaforik analojiler yaratmayı, insan bilincinin esrik durumlarını (korku, cinsellik, vahşet) tabular ve ihlalleri çerçevesinde yeni fiziksel ve vokal ifade biçimleri üzerinden araştırmayı; dil kullanımına ilişkin deneyler yapmayı ve seyirciyi şiirsel ve katartik bir deneyime davet etmeyi amaçlar.

Katharsis Performance Project kâr amacı gütmeyen sanat servisleri organizasyonu Fractured Atlas’ın fiskal sponsoru olduğu bir projedir.

Katharsis Performance Project’in New York’ta seyirciyle buluşan bazı oyunları:

– Requiem Aeternam Deo (Tanrıya Yakılan Sonsuz Ağıt)

2007, Kraine Theatre/NY

Nietzsche Circle ortaklığıyla

– The Void (Boşluk)

2010, Incubator Arts Project/NY

Hybrid Stage Project ortaklığıyla

– The Plague (Veba)

2011, Theater for the New City/NY

– The Red Book (Kırmızı Kitap)

2013, Incubator Arts Project/NY

Hybrid Stage Project ortaklığıyla

Fulya Peker

New York ve İstanbul merkezli bir tiyatro ve performans sanatçısıdır. Richard Foreman, John Zorn, Robert Ashley, Katsura Kan, David Michalek ve Object Collection gibi deneysel tiyatro, dans ve müziğin önde gelen işimlerinin eserlerinde sahne almıştır. Yazar ve yönetmen olarak kendi eserlerini sergilerken, bir yandan da güzel sanatlar, edebiyat ve felsefe organizasyonlarıyla avant-garde yaklaşımlara yönelik ortak projelere imza atmıştır. Şiirleri, tercümeleri ve deneysel tiyatro alanındaki makaleleri hem Türkiye’de hem de Amerika’da yayınlanmıştır. Peker, Katharsis Performance Project ve Modern Mythologies Project’in kurucusu ve sanat yönetmenidir. Halen İstanbul’da eğitim vermekte ve uluslararası alanda workshop ve performanslar sunmaktadır.

www.fulyapeker.com

Birgün

Paylaş.

Yanıtla