Lise Öğrencilerini Zorla İHL Etkinliğine Götürdüler

Pinterest LinkedIn Tumblr +

49667Ankara’nın Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Kutlu Doğum Haftası etkinliğine Yenimahalle Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri ders saatleri içinde zorla götürüldü. Keçiören Müftüsü İhsan İlhan’ın da konuşmacı olduğu etkinlik sürerken salondan çıkmak isteyen Anadolu Lisesi öğrencileriyle İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında gerginlik yaşandı. Anadolu Lisesi öğrencileri, tehdit edildiklerini iddia etti.

İddiaya göre Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi Bab- ı Suffe Topluluğu, “Hz. Muhammed’i anlama ve anma programı” isimli bir etkinlik hazırladı. 20 Ekim günü TOBB Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek’in sponsor olduğu düzenleyicileri arasında Gazi Anadolu Lisesi de gösterildi. Ancak Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri bu etkinlikten ancak ders saati içerisinde servislerle etkinliğe götürüldüklerinden haberdar oldular.
Keçiören Müftüsü’nün konuşmacı olduğu etkinlik sürerken bir grup öğrenci salondan çıkmak istedi. Bu esnada imam hatip lisesinden bazı öğrenciler salondan çıkmak isteyenlere engel oldu. Öğrenciler arasında tartışma yaşanırken, imam hatip öğrencilerinin Gazi Lisesi’nde okuyan küpeli öğrencileri tehdit ettiği ve “Biz Osmanlı torunlarıyız yakışıyor mu böyle? O küpeleri çıkar” dedikleri iddia edildi.

AKP’Lİ VEKİLİN MESAJI OKUNDU

Durumu öğrenen veliler, öğrenciler arasında kutuplaşma ve kavgaya yol açabilecek bu durumdan dolayı okul yönetimlerine tepki gösterdiler. Veliler, okul müdürleri ile etkinlikte konuşturulan ve Suriyeli olduğu belirtilen kişinin AKP propagandası yaptığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan övgüyle söz ettiklerini anlattılar. Dahası, etkinlikte AKP Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan’ın mesajı okundu. Gazi Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Demirel, iddialara ilişkin sorularımızı “cevap vermeye yetkim yok” diyerek yanıtsız bıraktı.

Etkinliği hazırlayan Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi Bab- ı Suffe Topluluğu ise kuruluş amacını “Günümüz gençliğinin düştüğü boşluk ve sürüklenmekte olduğu günah uçurumu bizleri bu konuda harekete geçirdi. Genç kadromuz ve dînî konuda tecrübe sahibi arkadaşlarımız ile cehalete karşı savaşacağız” diye açıklıyor.

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.