Öğrencilere Tiyatroyu Anlattılar

Pinterest LinkedIn Tumblr +

16527Araf Sanat Kolektifi, Batman Bilim Teknik Lisesi öğrencileriyle tiyatro üzerine söyleşi yaptı. Okulun konferans salonunda yapılan etkinlikte öğrencilere tiyatro hakkında bilgi veren Araf Sanat Kolektifi Yönetmeni Murat Korkmaz, sanatsal faaliyetlerin önemine dikkat çekti.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşinin ilk bölümü sohbet havasında geçti. Tiyatro ile ilgili gelen soruları yanıtlayan Korkmaz, sahneye davet ettiği öğrencilere ritmik hareketler, oyunculuk, diyafram açmaya yönelik etkinlikler yaptırdı. Korkmaz, tiyatro etkinlikleri yoluyla öğrencilerin her şeyden önce kolektif çalışma alışkanlığı kazandığına dikkat çekti.

SLAYT GÖSTERİLERİ YAPILDI

Araf Sanat Kolektifi faaliyet sürdüren Mehmet Uçar ve Hatice Oktay, tiyatroda yapılan çalışmalar ile ilgili slayt gösterisi sundu. 1980’lerden beri Batman’da tiyatro sanatıyla uğraşan Medeni Akbaş ise Batman’da tiyatro sanatının dünü ve bugünü konusunda bilgi verdi.  Söyleşi sonrası Araf Sanat Kolektifi Yönetmen ve Oyuncularına teşekkür eden Okul Müdürü Şirin Ashi, okul olarak sosyal kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklere büyük önem verdiklerini söyledi. Ashi, bir ülkenin kalkınmışlık düzeyinin sadece ekonomi ile değil bunun yanında sosyal kültürel ve sanatsal faaliyetlerin toplamıyla ölçüldüğünü ifade etti.

Batman Sonsöz

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.