OMÜ Ulusal Tiyatro Festivali Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

19 mayıs

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) TiyatroTopluluğu tarafından 1988 yılından beri araklıksız olarak sürdürülen “Ulusal Tiyatro Festivali”nin 22.’si bugün başladı.

Güzel Sanatlar Fakültesi OMÜ Sahnesi’nde gerçekleştirilen festival, Bafra Devlet Hastanesi Tiyatro Topluluğu’nun “Lütfen Kızımla Evlenir Misin?” adlı oyunuyla start aldı. 9 gün sürecek festivalde her gün 2 seans olmak üzere 2 tiyatro gösterisi sergilenecek.

Festival hakkında bilgi veren OMÜ Tiyatro Topluluğu Başkanı İbrahim Alıcı, “1988 yılından beri varlığını sürdüren OMÜ Tiyatro Topluluğumuz, bu sene tiyatro festivalinin 22.’sini düzenliyor. Türkiye’de ara vermeden en uzun süre yapılan festivalin meşalesini taşıyoruz. OMÜ sağlık, spor ve Kültür Dairesi Başkanlığı’nın verdiği destekle beraber kendi spor ve dekor odamızda, kostümlerimizi ve dekorlarımızı hazırlayarak tamamıyla öğrenci iaşesi adı altında 9 günlük festivalimizi bugün başlattık. Tiyatro gösterilerimiz, 20 Nisan’dan itibaren öğlen saat 14.00 ve Akşam saat 19’da olmak üzere 2 oyundan oluşacaktır.” dedi.

20-28 Nisan tarihlerinde sürecek olan tiyatro festivali sadece öğrencilere değil, halka da açık olacak.

Milliyet

Paylaş.

Yanıtla