Oyun İçinde Oyun

Pinterest LinkedIn Tumblr +

oyun-icinde-oyun-125996-1[Birgün gazetesinden Derya Aydoğan’ın, ‘Kurusıkı’ oyununda ‘Yönetmen Özer’ karakteriyle dikkatleri çeken tiyatrocu Beyti Engin ile yaptığı söyleşisinin bir kısmını paylaşıyoruz.]

‘Kurusıkı’ nasıl bir oyun?

Komedi dozu oldukça yüksek olan, içinde etkileyici toplumsal söylemler barındıran, sağlam kadroya sahip bir oyun Kurusıkı. Bu kadroyla birlikte oynuyor olmaktan mutluyum.

Belki de en etkileyici söylem olarak ‘Adalet kadını sevmez’ demesi.

Oyun içerisinde ‘Bu ülkede adalet kadını sevmez’ gibi bugünün Türkiye’sinde dile getirilmesi zor repliklerin olması işin en sevdiğim taraflarından. Yani oyun, sırf komedi olsun gerisini koyverin mantığında değil. Bunun gibi metinler, çoğalmalı diye düşünüyorum. Bugünü anlatan ya da tamamen anlatmasa bile en azından günümüze dair bir şeyler söyleyen metinler çoğalmalı.

Oyunda oyunculuk sektörüne dair çok şey var.

Evet, sektöre dair çok şey var oyunun içerisinde. Sektörden izleyen arkadaşlarımız da çok eğleniyorlar. Oyunun içine sakladığımız kendimize dair ufak şakalarımız da var. Oyunculuğa dair, oyunculuk meselesine dair özellikle televizyon ve sinema sektörüne dair sektöre yakın olmayanlara çok garip gelebilecek, ama aslında bizim için çok doğal olan meselelerden de bahsediliyor. İzleyiciler genellikle kameranın önünü bildiğinden, oyun onlar için daha da ilginç bir hal alıyor.

Oynadığınız ‘Yönetmen Özer’ nasıl bir karakter?

Oynadığım yönetmen karakteri yani Özer, oldukça hırslı biri. İş güzel olsun da nasıl olursa olsun felsefe ile ilerliyor. Dünya üzerinde denenmemiş olduğunu iddia ettiği bir biçimde yürütüyor işi. Ortada bir senaryo yok ve doğaçlamalar üzerinden ilerleyen bir film çekmeye çalışıyor. Diğer arkadaşlarının onu zorladığı yerlerde bile o hâlâ, ‘Hayır devam edeceğiz, devam etmeliyiz çünkü sonucu çok güzel olacak’ diyor. Ve kendi inandığı şeyin peşinden giderek olayların iyice karışmasına sebep oluyor.

Söyleşinin tamamını okumak için tıklayınız.

Paylaş.

Yanıtla