Sadri Alışık 91. Doğum Gününde Anıldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

sadri alışıkYeşilçam çınarlarından Sadri Alışık doğmunun 91. anıldı. Anma programına usta oyuncunun oğlu Kerem Alışık, torunu Sadri Alışık olmak üzere sanatçı dostları, sevenleri ve tiyatro oyuncuları katıldı.

Öte yandan anma programına katılan İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği üyeleri, sanatçının uzun yıllar kullandığı 1957 model Chevrolet Belair marka otomobili mezarı başına getirdi. Usta oyuncunun oynadığı bazı filmlerin afişleri otomobile asıldı.

“BUGÜN ÖLÜMSÜZLÜK MERTEBESİNDE YAŞAYAN BİR SANATÇI HALİNE GELDİ”

Anma sırasında duygusal anlar yaşayan Kerem Alışık bir açıklama yaptı. Babasının aralarından ayrılışının 21. yılına girildiğini hatırlatan Alışık, “Vefalı seven dostlarla, arkadaşlarımızla, onu doğum gününde anmaktan ve özlemle anmaktan mutluluk duyuyorum” diye konuştu. Kerem Alışık konuşmasının devamında “Sadri Alışık sanata bir yaşam vermiş, sanatıyla yaşamış birisiydi” diyen Kerem Alışık, “Sanat, Sadri Alışık’a bunun karşılığını verdi. Bunun altında kalmadı, sanat ta onu her zaman yaşattı. Bugün ölümsüzlük mertebesinde yaşayan bir sanatçı haline geldi. Bizler önce annem ve ben, şimdi ben ve bütün Sadri Alışık ailesi, çocukları sadece buna aracılık ediyoruz. Bunu görmek bize mutluluk veriyor. ” dedi.

YÖNETMEN SAFA ÖNAL: İNSANDA BİR SADRİ ALIŞIK YALNIZLIĞI BAŞLIYOR

Usta sanatçının yakın dostu senarist ve yönetmen Safa Önal da programda bir teşekkür konuşması yaptı. Sadri Alışık’ın kendisinde çok özel bir yeri olduğunu kaydeden Önal, Sadri Alışık için şöyle konuştu:

“Devamlı üreten, espiri yapan, birden bire şairliği tutan, başka türlü biriydi. Bizim nesil devamlı azaldıkça, eksildikçe Sadri’nin boşluğunu daha çok duyuyorum. Yani insanda gerçekten bir Sadri Alışık yalnızlığı başlıyor. Çünkü o bir tiryakilik, içiyle dışıyla şair, yüz pozluk bir oyuncu, zeki, alıngan ancak müthiş vefalı bir adamdı. Ben şimdi onu, olmayan yanaklarından öpüyorum, huzurunda saygıyla eğiliyorum.

SADRİ ALIŞIK’IN İZİNDE

Sadri Alışık Akademisi Konservatuvarı mezunu Şahin Adıgüzel ise usta oyuncunun bu topraklara gelmiş çok önemli bir değer olduğunu belirterek, “Biz onun adı altında çok önemli işler yapmaya çalışıyoruz. Sadri Alışık’ın izinden, onun değerleriyle devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yanıtla